Buvusi FED vadovė baiminasi dėl kitos finansų krizės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-12-11 18:44 Komentarai: (0)
Buvusi Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovė Janet Yellen atskleidė, kad baiminasi dėl kitos finansinės krizės bei dėl bankų sistemos reguliavimo apribojimų ir tolesnio spaudimo panaikinti reguliavimą.

Ji perspėjo, kad sistemoje yra milžiniškų skylių.

„Įrankiai, skirti išspręsti iškylančias problemas, Jungtinėse Amerikos Valstijose nėra labai geri“ - atkreipė dėmesį buvusi Centrinio banko vadovė.

Ji teigė, kad jai didžiausią nerimą kelia paskolų naudojant finansinį sverta rinka. Janet Yellen pabrėžė, kad šiuo metu reguliuotojai gali spręsti tokias problemas atskirų bankų atveju, bet ne visoje finansų sistemoje. Ji pažymėjo, kad vis dar išlieka nebaigtų taisyklių sąrašas.

„Aš nesu įsitikinusi, kad mes dirbame taip, kaip turėtume, nes ir toliau lieka skylės ir atsisakoma reguliavimo. Štai kodėl nerimauju, kad galime turėti kitą finansinę krizę“ - tikino buvusi Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovė.

Janet Yellen taip pat pakomentavo apie dabartinę finansinę ir ekonominę padėtį.

„Palūkanų normos yra mažos. Manau, kad jos tikriausiai išliks žemesnės, nei buvo per pastaruosius dešimtmečius“ - sakė ji, bei priminė, kad tipinės recesijos metu Amerikos Centrinis bankas bazinę palūkanų normą sumažina penkiais baziniais punktais, o normalus trumpalaikių palūkanų lygis siekia tris procentus.

„Tai reiškia, kad yra daug mažiau galimybių mažinti trumpalaikes palūkanų normas nei tai buvo anksčiau Jungtinių Amerikos Valstijų istorijoje“ - reziumavo buvusi FED vadovė.
 
Dar nėra komentarų