2019 metais bus marazmas rinkose

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-11-29 15:28 Komentarai: (0)
Po audringų šių metų, 2019 metais pasaulio finansų rinkose įsivyraus marazmas, tikina investicinės kompanijos Fidelity International atstovas Bill McQuaker.

Besibaigiantys 2018 metai nebuvo sėkmingi investuotojams. Tarp septyniasdešimties Deutsche Bank banko stebimų aktyvų, 63 iš jų grąža dolerine išraiška šiais metais yra neigiama. Jei ši situacija išliks, turto tipų, kurie metus baigs su neigiama grąža, dalis sieks net devyniasdešimt procentų, ir tai bus didžiausias kiekis per pastaruosius daugiau nei šimtą metų kai yra stebimi tokio tipo duomenys.

Remiantis Deutsche Bank duomenimis, 2017 metais vos vienos rūšies aktyvų grąža buvo neigiama, ir tai buvo mažiausias rodiklis per visą istoriją. Pasak Fidelity International atstovų, kitais metais geriausiu atveju investuotojai galėtų tikėtis kritimo impulso užsibaigimo.

„2017 metais viskas augo, 2018 metais viskas krito, na o kitais metais viskas stovės vietoje. Metų pradžioje nebus daug galimybių ką nors nusipirkti ir per metus stebėti augantį pelną“ - sakė Fidelity International aktyvų valdytojas Bill McQuaker.

Nors pasaulinė ekonomika vystysis, tarp veiksnių, kurie turės neigiamos įtakos grąžos normoms, specialistas paminėjo finansavimo sąlygų pablogėjimą, vėlyvą ekonominės plėtros JAV stadiją ir suprastėjusią kredito rinkų būklę.

Minimas fondų valdytojas savo fonduose susimažino akcijų dalį, kiek padidino aukso ir pasirinktų žemesnio reitingo besivystančių šalių ir įmonių obligacijų kiekį, be to, investavo į alternatyvius aktyvus, tokius kaip hedge fondų vienetai.

Nepaisant silpnos rinkos prognozės ir verslo ciklo pabaigos perspektyvos, Fidelity International aktyvų valdytojai laukia gerų metų ekonomikoje. Kinija gaus naudos iš vyriausybės skatinamosios ekonomikos programos, o JAV augimas tęsis, nors ir šiek tiek mažesnis nei 2018 metais, tikina Bill McQuaker.
 
Dar nėra komentarų