J.Powell: FED palūkanų norma arti neutralaus lygio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-11-29 01:54 Komentarai: (1)
Niujorko ekonomikos klube kalbėdamas Amerikos Centrinio banko vadovas Jerome Powell sušvelnino savo toną, ką rinkos dalyviai įvertino kaip ženklą, jog kitais metais bus mažiau palūkanų normos padidinimų. Tad pagrindiniai Amerikos akcijų rinkos indeksai trečiadienio prekybos sesiją baigė pašokę virš dviejų procentų, krito valstybinių obligacijų pajamingumai, o euras dolerio atžvilgiu pabrango daugiau nei vienu centu.

„Pagal istorinius standartus palūkanų normos vis dar yra mažos ir yra šiek tiek mažesnės už įvairius įvertinimus lygio, kuris būtų neutralus ekonomikai, tai reiškia, jog jis nei pagreitintų nei sulėtintų ekonomikos augimą“ - pareiškė Centrinio banko vadovas.

Tai įvertinta kaip sušvelnėjęs signalas palyginus su tuo, kuris buvo spalį, kuomet FED prezidentas sakė, jog šiuo metu ko gero esame toli nuo neutralaus lygio.

Trečiadienį Jerome Powell tvirtino, kad nėra nustatytas konkretus pinigų politikos kelias.

„Mes atkreipsime didelį dėmesį į tai, kokie mums bus pateikti ekonominiai ir finansiniai duomenys. Kaip visada, mūsų sprendimai dėl pinigų politikos bus priimti siekiant, kad ekonomika išlaikytų teisingą kelią atsižvelgiant į besikeičiančią darbo vietų ir infliacijos perspektyvą“ - sakė jis.

Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas taip pat teigė, jog JAV ekonomika yra arti tų tikslų, kurie nustatyti remiantis Centrinio banko mandatu, t.y. didžiausias užimtumas ir kainų stabilumas.
 
1.   Parašė youngcat   2018-11-29 09:11  

Trumpo klauso kaip reksas.