JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2018-11-20 15:50 Komentarai: (0)
Investuotojai vertina naujienas susijusias su bendrovėmis. JAV akcijų indeksų ateities sandoriai stiprokai krenta.



JAV vakar vyko stiprokas išsipardavimas. Dow Jones ir S&P 500 krito po daugiau nei 1,5%. Tuo tarpu daugiausiai iš technologijų bendrovių sudarytas Nasdaq smigo žemyn beveik dvigubai daugiau, t.y. 3%. Priešprekybinėje sesijoje ir šiandien JAV akcijos stiprokai pinga. Tarp jų išsiskiria mažmenininkė Target. Bendrovės paskelbti praėjusio ketvirčio rezultatai prasilenkė su išankstinėmis prognozėmis. Bendrovė sugeneravo 17,59 mlrd. USD pajamų ir uždirbo 1,09 USD pelno, tenkančio vienai akcijai. Analitikai prognozavo 17,71 mlrd. USD pajamų ir 1,11 USD pelno akcijai. Remiantis Reuters duomenimis, iš 27 Target sekančių analitikų, 4 rekomendacija yra „pirkti, 5 – „pralenks rinką“, 17 – „laikyti“, 1 – „nepralenks rinkos“. Šiandien taip pat buvo paviešinti keli šalies NT rinkos rodikliai. Spalio mėnesį buvo išduota 1,26 mln. leidimų (sumetinta) naujiems būstams statyti. Tai atitiko analitikų prognozes. Nenuvylė ir pradėtų statyti namų skaičius. Jis siekė 1,23 mln. (sumetinta). Tai kiek daugiau nei rugsėjo mėnesį, kuomet sumetintas skaičius siekė 1,20 mln. Paskelbti duomenys nuteikė neutraliai, nors dar vakar paskelbtas JAV namų statytojų pasitikėjimo indeksas, kuris nukrito į žemiausią lygį nuo 2014 metų, išgąsdino rinkos dalyvius. Tokį rezultatą lėmė brangstantis skolinimasis ir dėl to mažėsianti pasiūla naujiems būstams.

Azijoje akcijos taip pat buvo išparduodamos. Nikkei 225 krito beveik 1,1%. Pigo draudimo sektoriaus bendrovių akcijos. Kinijos indeksai fiksavo dar stipresnius neigiamus pokyčius. Šanchajuje ir Honkonge vertybiniai popieriai bendrai pigo daugiau nei po 2%. Malaizijoje ir Indonezijoje prekyba nevyko dėl švenčių. Dėl vakar pasirodžiusių pranešimų, kad Apple mažina naujųjų iPhone užsakymus pigo tiekėjų, kurių dauguma yra Azijoje, akcijos. Tarp jų atsidūrė Taivano bendrovės Taiex, Taiwan Semiconductor. Stiprokai pigo Hon Hai, dar gerai žinomos kaip Foxconn, akcijos. Ši bendrovė užsiima elektronikos komponentų gamyba bei išmaniųjų telefonų surinkimu. P. Korėjos akcijų indeksas smuktelėjo žemyn beveik 0,9%. Pigo didžiausios šalies bendrovės Samsung Electronics akcijos, taip pat atminties procesorių gamintojos SK Hynix vertybiniai popieriai.

Europos indeksai šiandien taip pat raudonuoja. Stipriausiai pinga technologijų ir automobilių gamintojų akcijos. Anglijos centrinio banko vadovas M. Carney šiandien paskelbė, jog palankiai vertina T. May pasiektą susitarimą su Europos Sąjungos atstovais dėl Brexit. Pasak jo, susitarimas dėl perėjimo periodo, kuomet JK išstos iš ES, yra išties svarbus. M. Carney taip pat teigė, jog centrinio banko ruošiamoje analizėje dėl Brexit pasekmių šalies ekonomikai nebus įtrauktas ir išanalizuotas poveikis, jeigu Jungtinė Karalystė liktų ES. Prancūzijos vyriausybė ėmėsi veiksmų dėl vakar sulaikyto Renault vadovo C. Ghosnas, kuris Japonijoje yra įtariamas dėl finansinių nusikaltimų. Šalies finansų ministras B. Le Maire parnešė, jog C. Ghosnas toliau nebegali tinkamai atlikti įmones vadovų pareigų, o per šiandien vyksiantį valdybos susirinkimą turėtų būti nespręsta dėl kompanijos vadovybės struktūros pakeitimų. Prancūzijai priklauso 15% Renault akcijų, o dėl bendrovės aljanso su Japonijos automobilių gamintoja Nissan, priklauso ir 43,4% Nissan vertybinių popierių. C. Ghosnas vadovavo šioms įmonėms beveik 20 metų, o dabartiniai įvykiai gali kelti grėsmę abiejų bendrovių bendradarbiavimui ateityje. JAV bankas Bank of America dėl įvykių pablogino Renault rekomendaciją iš „pirkti“ į „neutrali“. Prancūzijos bankas BNP Paribas taip pat sumažino savo reitingą iki to paties laiptelio. Renault akcijos ir šiandien pinga.

Nafta šiandien pinga. Už WTI tipo naftos barelį šiuo metu yra mokama apie 56 USD. Tarptautinės Energetikos Agentūros vadovas F. Birolas šiandien pareiškė, jog artėjame prie beprecedenčio neapibrėžtumo ir neužtikrintumo naftos rinkoje. To priežastys – įtempta geopolitinė situacija ir trapus pasaulio ekonomikos augimas. Jis ragino OPEC narius vadovautis “sveiku protu” per ateinantį šiam karteliui priklausančių šalių susitikimą gruodžio mėnesį. Paklaustas apie galimus naftos kainos pokyčius kitais metais jis atkreipė dėmesį, kad nepaisant silpnesnio bendro pasaulinio ekonomikos vaizdo, naftos paklausa išlieka didelė, o neišnaudoti gamybos pajėgumai yra pakankamai nedideli. Šiandien Amerikos degalų institutas paskelbs savo vedamą statistiką dėl praėjusios savaitė JAV naftos atsargų pokyčių, o rytoj bus skelbiami ir oficialūs duomenys.

Šiandien JAV bus paviešinti keli NT rinkos rodikliai. Rytoj ta pati JAV skelbs ilgalaikio vartojimo prekių užsakymus, patikslintą Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksą, naftos atsargas. Ketvirtadienį JAV bus švenčiama Padėkos diena, tad biržos bus uždarytos. Savaitės pabaigoje Prancūzija, Vokietija, euro zona, JAV skelbs išankstinius paslaugų ir gamybos sektorių indeksus.

 
Dar nėra komentarų