JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2018-11-14 15:40 Komentarai: (0)
Rinkos dalyviai vertina JAV infliacijos duomenis. Šalies akcijų indeksų ateities sandoriai nežymiai, bet krypsta į viršų.



Vakar JAV indeksai užsidarė nerodydami didelių pokyčių. Kiek stipriau krito Dow Jones, kuris sesijos pabaigoje užfiksavo 0,4% neigiamą pokytį, tuo tarpu S&P 500 ir Nasdaq pokyčiai buvo nežymūs. Šiandien situacija priešprekybinėje sesijoje panaši į vakarykštę. Pokyčiai taip pat kol kas nedideli. Investuotojai vertina paskelbtus šalies infliacijos duomenis. Praėjusį mėnesį JAV infliacijos augimas, lyginant su rugpjūčiu, siekė 0,3%. Tai atitiko analitikų prognozes. Per metus infliacija augo 2,5% tempu. Tam daugiausiai įtakos turėjo didėjusios energetikos produktų kainos. Tarp pavienių bendrovių stiproku pigimu išsiskiria Kanados marihuanos bendrovė Canopy Growth. Bendrovė pranešė praėjusio ketvirčio rezultatus, kurie prasilenkė su analitikų prognozėmis. Buvo patirta 330,61 mln. CAD nuostolių (1,52 CAD akcijai). Pajamos, palyginti su tuo paČiu laikotarpiu praėjusiais metais, augo 34% ir sudarė 23,3 mln.CAD. Analitikai vidutiniškai prognozavo 60 mln. CAD pajamų. Per paskutinius tris mėnesius kompanijos akcijos buvo pabrangusios beveik 44%. Tuo tarpu tokio tipo bendroves sekančio ETF fondo augimas siekė 19,5%. Palyginimui S&P 500 indeksas per šį laikotarpį krito 3,5%. Šiandien pasibaigus oficialiam prekybos laikui savo rezultatus paskelbs technologijų milžinė Cisco Systems.

Kaip pastaruoju metu tapo įprasta, Azijos rinkose ir šiandien prekyba buvo permaininga. Nikkei 225 sugebėjo fiksuoti beveik 0,2% prieaugį. Pigo šalies energetikos sektoriaus bendrovių vertybiniai popieriai (Inpex, Japan Petroleum Exploration). Tiesa, tokius pokyčius atsvėrė brangusios technologijų kompanijų akcijos. Tarp jų išsiskyrė SoftBank. Kinijos indeksai finišavo nusidažę raudonai. Šanchajuje akcijos bendrai pigo 0,85%, Honkonge fiksuotas kiek mažesnis kritimas. Ir čia labiausiai pigo su nafta susijusių kompanijų vertybiniai popieriai. Panaši situacija vyravo ir Australijoje. Tokių šalies kompanijų Woodside Petroleum ir Oil Search akcijos buvo išparduodamos. Kiek nuvylė Kinijoje paskelbti šalies mažmenininkų pardavimų rezultatai. Jų augimas spalio mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, siekė 8,6%. Ekonomistai prognozavo 9,2% tempu augsiančius pardavimus. Tokie rezultatai signalizuoja apie pastaraisiais ketvirčiais lėtėjantį bendrą antros pagal dydį pasaulio ekonomikos augimo tempą. Taip pat buvo paskelbtas šalies nedarbo lygis. Jis praėjusį mėnesį siekė 4,9%.

Europoje indeksai neranda bendros krypties. Tiesa, pokyčiai nedideli. Investuotojų sentimentų stipriai nepakėlė ir tarp Europos Sąjungos bei Jungtinės Karalystės pasiektas susitarimas dėl Brexit. Labiausiai ir šiame regione pinga energetikos bendrovių akcijos. Tai stipraus naftos kainos kritimo pasekmė. Vokietija paskelbė preliminarų šalies praėjusio šių metų ketvirčio BVP. Jo augimo tempas, lyginant su antru ketvirčių, smuko 0,2%. Tai prasilenkė su analitikų prognozėmis, kurie tikėjosi perpus mažesnio ekonomikos plėtros tempo kritimo. Lūkesčius sugebėjo pateisinti bendri euro zonos rezultatai. Remiantis išankstiniais duomenimis, regiono BVP per tą patį laikotarpį didėjo 0,2%. Savo ruožtu Jungtinė Karalystė paskelbė infliacijos duomenis. Vartotojų kainų indekso augimas spalio mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, siekė 2,4%. Tai 0,1% mažiau nei prognozuota. Per metus labiausiai brango elektra (9%) ir kuro kainos (7,6%). Tarp pavienių bendrovių stiproku kritimu išsiskiria Olandijos mokėjimų bendrovės Adyen‘s akcijos. Bendrovė nebuvo įtraukta į indeksų sudarytojos MSCI perklasifikavimą.

Šiandien bus skelbiami svarbūs JAV infliacijos duomenys. Rytoj JK ir JAV paviešins mažmenininkų pardavimų rezultatus. Pastaroji taip pat skelbs Niujorko ir Filadelfijos gamybos sektorių indeksus, bedarbių paraiškas ir naftos atsargų pokytį. Galiausiai savaitės pabaigoje bus įdomu įvertinti galutinius euro zonos infliacijos duomenis.

 
Dar nėra komentarų