Grigeo grupė pagerino veiklos rezultatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-11-05 17:24 Komentarai: (0)
Sanitarinio buitinio popieriaus ir jo gaminių bei gofruotojo kartono ir pakuočių iš jo gamyba užsiimanti Grigeo grupė šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti.

Per praėjusį ketvirtį grupės pajamos siekė 36,398 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 7,4 procento daugiau.

Grigeo grupei per trečią šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 7,192 mln. eurų EBITDA pelno ir 3,819 mln. eurų grynojo pelno. Palyginus su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, EBITDA pelnas pakilo apie dvyliką procentų, o grynasis pelnas - net 48,6 procento. Grynasis pelnas labiau šoktelėjo dėl sumokėto mažesnio pelno mokesčio.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių sanitarinio buitinio popieriaus ir jo gaminių bei gofruotojo kartono ir pakuočių iš jo gamyba užsiimančios grupės pajamos siekia 108 mln. eurų, EBITDA pelnas sudaro 21,953 mln. eurų, o grynasis pelnas siekia 11,684 mln. eurų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos pakilo 12,3 procento, EBITDA pelnas - 28,8 procento, o grynasis pelnas pašoko kiek daugiau nei dvigubai.

Grupės pajamos per šiuos metus turėtų siekti 142,8 mln. eurų, EBITDA pelnas - 27,7 mln. eurų, o pelnas prieš apmokestinimą sieks 13,8 mln. eurų. Palyginus su rugpjūtį buvusiomis prognozėmis, niekas nepakito.

Tuo tarpu kalbant apie įmonės metines prognozes, tai pajamų prognozė nepakeista ir siekia 81,3 mln. eurų, EBITDA pelno sumažinta nuo 11,6 iki 9,4 mln. eurų, o ikimokestinio pelno - nuo 3,4 iki 1,8 mln. eurų. Kaip paaiškino kompanijos vadovybė pranešime, higieninio popieriaus gamyboje naudojamų žaliavų kainos visų 2018 metų bėgyje augo, kas ženkliai įtakojo produkto savikainą ir, atitinkamai, įmonės rezultatus. Prie prastesnių, nei planuota, rodiklių taip pat prisidėjo trečią ketvirtį ženkliai padidėjusios elektros energijos bei biokuro kainos. Visgi pastarosios tendencijos rinkoje rodo, jog žaliavų kainos stabilizuojasi. Įmonės įdirbis sureguliuojant kainodarą, kuri yra ganėtinai inertiška dėl ilgalaikių kontraktų, leidžia tikėtis stabilių rezultatų ateityje.

Nuo šių metų pradžios Grigeo akcijų kaina pakilo apie septynis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - virš trijų procentų. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė atitinkamai pakilo apie vieną procentą bei krito apie vieną procentą.
 
Dar nėra komentarų