Goldman Sachs nudžiugino - rekordinis pelnas akcijai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-16 15:32 Komentarai: (0)
Investicinis bankas iš Amerikos Goldman Sachs ir vėl nudžiugino, tiek pajamos, tiek pelnas ūgtelėjo ir viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brangsta: Goldman Sachs 218.25 (1.41%).

Per praėjusį ketvirtį minimo banko grynasis pelnas siekė 2,524 mlrd. dolerių arba 6.28 doleriai akcijai. Analitikai prognozavo, jog ketvirčio pelnas akcijai sudarys vidutiniškai tik 5.38 dolerius. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, pelnas pakilo devyniolika procentų, na o lyginant su antru šių metų ketvirčiu - dviem procentais.

Goldman Sachs bendros grynosios pajamos atitinkamai paaugo keturiais procentais ir sumažėjo aštuoniais procentais iki 8,646 mlrd. dolerių, kai laukta, jog jos sudarys vidutiniškai 8,4 mlrd. dolerių.

Grynosios pajamos investicinės bankininkystės srityje per metus paaugo dešimt procentų iki 1,98 mlrd. dolerių, o lyginant su ankstesniu šių metų ketvirčiu, krito trimis procentais. Laukta, jog pajamos sudarys vidutiniškai 1.75 mlrd. dolerių. Institucinių klientų paslaugų padalinio pajamos atitinkamai smuko vienu ir tryliką procentų iki 3,101 mlrd. dolerių, Investavimo ir skolinimo - vienu ir keturiais procentais iki 1,861 mlrd. dolerių, o investicijų valdymo paaugo dvyliką procentų ir smuko aštuoniais procentais iki 1,704 mlrd. dolerių.

Pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais krito dešimt procentų, o pajamos iš prekybos akcijomis paaugo aštuoniais procentais.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių minimo banko pajamos siekia 28,084 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudaro 7,921 mlrd. dolerių arba 19.21 dolerį akcijai, kas yra rekordinis pelnas akcijai. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo šešiolika procentų, o grynasis pelnas pasistiebė dvidešimt septyniais procentais.

Nuo šių metų pradžios Goldman Sachs akcijos atpigo apie penkiolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - dešimt procentų. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai paaugo virš dviejų procentų ir dešimt procentų.


Šio banko akcijų kaina po to kai šių metų pradžioje pasiekė rekordinį lygį išlieka korekcinėje fazėje, kurios pabaigos ženklų nematyti. Atkreipiame dėmesį, kad tiek MACD, tiek RSI indikatoriai sugeneravo pardavimų signalus.

 
Dar nėra komentarų