OPEC ir Rusija kompensuoja mažėjantį tiekimą iš Irano

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-11 17:54 Komentarai: (0)
Rugsėjo mėnesį OPEC ir Rusija padidino naftos gavybą tokiu mastu, kuris gali kompensuoti šios žaliavos tiekimo iš Irano sumažėjimą, kurio sulauksime lapkritį, kai įsigalios Amerikos sankcijos.

Apie tai šiandien pranešė naftos kartelio OPEC atstovai.

Minima organizacija ketvirtadienį informavo, kad į jos sudėtį įeinantys naftos išgavėjai per pirmą šių metų rudens mėnesį šio energijos ištekliaus gavybą padidino bendrai 132 tūkstančiais barelių per dieną ir ji siekė vidutiniškai 32,76 milijono barelių per dieną.

Vien Rusijoje naftos gavyba praėjusį mėnesį pakilo 150 tūkstančių barelių per dieną ir buvo pasiektas naujas šios žaliavos gavybos rekordas nuo pat Sovietų sąjungos žlugimo laikų. Per dieną šioje šalyje rugsėjį vidutiniškai buvo išgaunama po 11,54 milijono barelių naftos.

Per tą patį laikotarpį Iranas šio energijos ištekliaus išgavimą sumažino 150 tūkstančių barelių per dieną iki vidutiniškai 3,45 milijono barelių per dieną.

Artėjant vakarui nafta biržoje pinga. Už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos barelį buvo mokama po 81.47 dolerius, arba apie du procentus mažiau nei vakar, o WTI nafta buvo atpigusi 1,86 procento iki 71.81 dolerio už barelį. Nuo metų pradžios Brent nafta pabrango 21,7 procento, o WTI - devyniolika procentų.
 
Dar nėra komentarų