JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2018-09-21 15:54 Komentarai: (0)
Investuotojai ir šiandien tikisi išvysti rekordus, tiesa, JAV akcijų indeksų ateities sandorių pokyčiai kol kas yra nežymūs.



Vakar Dow Jones ir S&P 500 fiksavo rekordus. Dow Jones į viršų kilo beveik 1%, S&P 500 – beveik 0,8%. Rinkos dalyviai jau kiek primiršo ir prekybos nesutarimus tarp Kinijos ir JAV, o vakar juos džiugino geri makroekonomikos rodikliai. Paskelbta, jog bedarbių paraiškų skaičius praėjusią savaitę krito 3 tūkst. iki 201 tūkst. iš viso. Tai žemiausias lygis nuo 1969 metų. Filadelfijos FED banko gamybos sektoriaus indekso reikšmė rugsėjo mėnesį gerokai viršijo rugpjūčio rezultatus ir taip pat pranoko analitikų prognozes. Priešprekybinėje sesijoje JAV akcijų indeksų ateities sandoriai kol kas nerodo didelių pokyčių. Šiandien galėsime įvertinti išankstinius šio mėnesio bendrus šalies gamybos sektoriaus ir paslaugų sektoriaus indeksus. Pinga mikroprocesorių gamintojos Micron Technology akcijos. Vakar vakare bendrovė pranešė praėjusio ketvirčio rezultatus. Nors jie ir pranoko lūkesčius, tačiau buvo paskelbtos sumažintos ateinančių ketvirčių prognozės. Tai ir užkliuvo investuotojams. Sentimentai gali atsispindėti ir visoje puslaidininkių bei mikroprocesorių rinkoje. Pastaraisiais metais šiems sektoriams priklausančių bendrovių akcijos augo rekordiniais tempais, o Micron prognozuojami prastėsiantys rezultatai gali pranašauti apie artėjančią įspūdingo augimo pabaigą. Programinės įrangos milžinė Adove Systems patvirtino, kad už 4,75 mlrd. USD įsigis bendrovę Marketo, kuri specializuojasi rinkodaros programinės įrangos gamyboje. Marketo buvo įkurta 2006 metais. 2013 metais įvyko jos akcijų priminis viešasis pasiūlymas, o 2016 metais ją už 1,8 mlrd. USD įsigijo Vista. Adobe akcijos kol kas nežymiai pinga.

Savaitė Azijoje baigėsi pakiliomis nuotaikomis. Pagrindiniai regiono indeksai stiprokai kilo į viršų. Nikkei 225 fiksavo didesnį nei 0,8% siekiantį prieaugį. Buvo paskelbtas šalies vartotojų kainų indeksas (išskyrus maisto produktus), kuris šį mėnesį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, augo 0,9%. Tai atitiko ekonomistų prognozes. Japonijos akcijų biržose šiandien stipriausiai atrodė brangusios draudimo (Japan Post Insurance) ir su metalų pramone susijusių kompanijų (Pacific Metals, Mitsui Mining & Smelting) akcijos. Kinijos indeksai demonstravo dar didesnį augimą. Honkongo akcijos brango daugiau nei 1,7%, o Šanchajaus indeksas į viršų šoktelėjo net 2,5%. Australijos akcijų indeksas sesijos pabaigoje taip pat buvo nusidažęs žaliai. Prie to prisidėjo brangusios vienos didžiausių pasaulyje kalnakasybos bendrovių Rio Tinto akcijos. Kompanija pranešė apie būsimą 3,2 mlrd. USD vertės savų akcijų supirkimo programą.

Europoje akcijos šiandien taip pat stiprokai brangsta. Didžiausi teigiamus pokyčius kol kas rodo Jungtinės Karalystės, Italijos indeksai. Stoxx Europe 600 indeksas į viršų stiebiasi jau penktą sesiją iš eilės. Ir vėl labiausiai brangstančių tarpe atsidūrė automobilių gamintojų, bankų bei kalnakasybos bendrovių vertybiniai popieriai. Buvo paskelbti išankstiniai šio mėnesio euro zonos, Vokietijos ir Prancūzijos paslaugų ir gamybos sektoriaus indeksai. Gamybos sektoriaus rezultatai išties nuvylė. Nors ir toliau yra fiksuojama šio sektoriaus plėtra, tačiau ji, palyginti su rugpjūčiu, mažėjo ir taip pat prasilenkė su ekonomistų prognozėmis. Kiek geresnė situacija yra jaučiama su paslaugomis. Vokietijoje šio sektoriaus rezultatai pakankamai stipriai pranoko lūkesčius, euro zonoje jautėsi kiek nuosaikesnė plėtra. Tarp pavienių bendrovių stiproku kritimu išsiskiria Jungtinės Karalystės maisto pristatymo bendrovės Just Eat akcijos. Pasirodė pranešimai, jog taksi tarpininkavimo paslaugų bendrovė Uber svarsto apie kitos maisto pristatymo bendrovės Deliveroo įsigijimą. Ši kompanija yra viena pagrindinių Just Eat konkurenčių.

WTI tipo naftos kaina kol kas laikosi gerokai aukščiau 70 USD už barelį ribos. Šiandien Baker Hughes skelbs aktyvių naftos platformų JAV statistiką. Kriptovaliutų pasaulyje šiandien jaučiasi pagyvėjimas. Bitkoinas brangsta, o jo kaina viršijo 6 700 USD ribą. Įspūdingai šoktelėjo kitos kriptovaliutos Ripple vertė. Per paskutines 24 valandas jo kaina padidėjo beveik 50%. Pozityvumo įnešė pasirodžiusios naujienos, jog viena iš didžiausių pasaulyje turto valdytoja Fidelity Investments kuria su kriptovaliutomis ir blokčeinu susijusius investicinius produktus, kurie būtų pritaikyti platesniam investuotojų ratui. Jie turėtų būti pristatyti jau per artimiausius keletą mėnesių.

Šiandien galėsime įvertinti skelbiamus išankstinius JAV, Prancūzijos, Vokietijos ir euro zonos gamybos bei paslaugų sektorių indeksai. Savaitės pradžioje bus skelbiamas Vokietijos Ifo verslo pasitikėjimo indeksas. Antradienį bus paviešintas JAV Conference Board vartotojų pasitikėjimo indeksas. Savaitės viduryje daugiausiai dėmesio sulauks FED bankas, kuris priims sprendimą dėl palūkanų didinimo. Tą patį darys ir kolegos iš N. Zelandijos. Taip pat galėsime įvertinti naujų namų pardavimus ir JAV naftos atsargų pokyčius. Ketvirtadienį JAV bus skelbiamas galutinis BVP rodiklis, ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai ir bedarbių paraiškos. Galiausiai savaitės pabaigoje pasirodys išties nemažai makroekonomikos rodiklių: Vokietijos mažmenininkų pardavimai ir nedarbo lygis, išankstiniai euro zonos infliacijos duomenys, Jungtinės Karalystės prekybos balansas ir galutinis BVP, JAV vartotojų kainų, asmeninių išlaidų bei pajamų pokyčiai. Taip pat Čikagos pirkimų vadybininkų ir patikslintas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksai.

 
Dar nėra komentarų