Hakeriai iš kriptovaliutų biržos pavogė 60 milijonų dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-09-20 13:16 Komentarai: (3)
Hakeriai arba įsilaužėliai iš Japoniškos kriptovaliutų biržos Zaif, kuri priklauso Osakoje įsikūrusiai Tech Bureau Corp., pavogė bitkoinų, bitkoinų cash ir monakoinų už šešiasdešimt milijonų dolerių.

Vagystė įvyko praeitą savaitę, tačiau biržos savininkas apie tai pranešė tik ketvirtadienį. Jis taip pat atskleidė, kad pavogtos virtualios valiutos, kurių vertė 2,2 milijardo jenų (19,6 milijono dolerių), priklausė pačiai biržai.

Šiais metais jau sulaukėme bent penkių didelių vagysčių iš kriptovaliutų biržų.

Japonijoje, kurioje veikia daugiausiai didžiausių pasaulyje virtualių pinigų mainų rinkos atstovų, įvyko du stambiausi kompiuteriniai išpuoliai istorijoje. 2014 metais hakerių atakos auka tapo Mt. Gox kriptovaliutų birža, kuri dėl to bankrutavo. Tuo tarpu šių metų sausį iš Coincheck virtualių valiutų biržos buvo pavogta beveik penki šimtai milijonų dolerių.

Tech Bureau Corp. įsipareigojo kompensuoti biržos klientų nuostolius. Jis taip pat pasirašė sutartį su Fisco filialu dėl penkių milijardų jenų paramos mainais už daugumą bendrovės akcijų.

Apie pietus vienoje iš virtualių valiutų biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 6398.1 dolerį, arba nežymiai mažiau nei vakar, bitkoino cash buvo atpigęs 1,43 procento iki 425.22 dolerių, o monakoino vertė buvo kritusi virš dviejų procentų iki 0.9231 dolerio. Nuo metų pradžios bitkoino vertė krito 55,5 procento, bitkoino cash - 82,1 procento, o monakaino susitraukė net virš devyniasdešimt procentų.
 
1.   Parašė C#   2018-09-20 13:48  

O taip crypto labai saugu, saugesnes valiutos negali but

 
2.   Parašė loog77   2018-09-20 18:38  

Ir taip iki begalybės. Dar bus ir bus tokių straipsnių. Beje, jie gali būt sukurti dirbtinai. Juk niekas nežino kas iš ko pavogė, nėra vardų ir pavardžių, tai gali bet kokias sumas išgalvot ir iki begalybės kartų... Net tingiu skaityt tokius straipsnius, bet esmė tokia pat visų, svarbu sumą normalią įrašyt. Čia tas pats kas rašyt straipsnį "pensininkus apgavę sukčiai pavogė tiek ir tiek", "pensininku būt nesaugu"...

 
3.   Parašė IT17   2018-09-20 21:58  

NA NA, buna ir pensininku pavagia, buna ir banko kortele pasinaudoja, kad spragu su kriptom yra irgi faktas...