Horizonte nematyti krizės požymių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-09-17 18:31 Komentarai: (0)
Horizonte nematyti nieko, kas galėtų reikšti, jog artimiausiu metu sulauksime naujos finansų krizės, tikina investicinės kompanijos Blackstone Group viceprezidentas Tony James.

Jis mano, kad šiuo metu yra be jokios abejonės saugiau nei prieš dešimt metų kuomet prasidėjo paskutinė pasaulinė krizė, nes bankai yra saugesni ir labiau atsparūs, patobulėjo rizikos valdymo procedūros, reguliuotojai yra labiau budrūs ir verslo žmonės yra mažiau linkę imtis rizikingos veiklos.

„Paskutinė krizė buvo baisi, tačiau tai buvo ir finansų, ir ekonomikos krizė. Šiuo metu aš nematau ekonomikos nuosmukio horizonte, todėl manau, kad tai užtruks, kol šie du elementai pasikartos“ - tikino Tony James.

Tuo pačiu metu jis pripažino, kad finansiniai sukrėtimai iš esmės yra nenuspėjami, todėl sunku atpažinti, kai didėja įtampa.

„Tai vienas iš tų dalykų, kurie daro krizes krizėmis: jos visada tam tikru būdu šiek tiek netikėtos“ - sakė Blackstone Group viceprezidentas.

Tiesa, jis nesutinka su nuomone, kad įtampa JAV ir Kinijos prekybos santykiuose gali sukelti pasaulinę krizę.

„Mes tikrai susiduriame su konkurencija tarp šalių, tačiau manau, kad abipusiai interesai galiausiai lems kažkokio susitarimo pasiekimą“ - reziumavo Tony James.
 
Dar nėra komentarų