Nepaisant D.Trump norų, FED toliau didins palūkanų normą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-24 16:30 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai sutaria, kad nepaisant Donald Trump nepasitenkinimo, bazinė palūkanų norma šalyje turėtų dar labiau paaugti šiais ir kitais metais.

„Remiantis tuo, ką šiandien matau, manau, kad du palūkanų padidinimai būtų priimtini, ir keletas kitais metais, nes FED siekia kilstelti palūkanų normą iki neutralaus, maždaug trijų procentų lygio“ - sakė Amerikos Centrinio banko Kazaso padalinio vadovė Esther George.

Tuo tarpu FED Dalaso padalinio vadovas Robert Kaplan teigė, kad mato galimybę, jog per artimiausius devynis - dvyliką mėnesių pinigų politiką šalyje galima būtų dar sugriežtinti tris - keturis kartus.

Amerikos prezidentas Donald Trump šią savaitę pareiškė, jog jis nėra sužavėtas tuo, jog šalyje yra didinama bazinė palūkanų norma ir tuo pačiu griežtinama monetarinė politika.

„Neigiamas požiūris į didesnes palūkanas - tai nėra nieko naujo kalbant apie šią administraciją. Mes žinome, kad didesnės palūkanų normos lemia ekonomikos koregavimą“ - tikino Esther George.

„Mūsų darbas FED yra priimti sprendimus dėl pinigų politikos ir priežiūros neatsižvelgiant į politinius svarstymus ar politinę įtaką, ir aš esu įsitikinęs, kad mes ir toliau taip darysime“ - pridūrė jos kolega Robert Kaplan.
 
Dar nėra komentarų