G.Soros fondas aktyviai veikė rinkoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-16 17:09 Komentarai: (3)
Legendinio investuotojo, milijardieriaus ir filantropo George Soros investicinis fondas per praėjusį ketvirtį itin aktyviai veikė rinkoje. Net šešiasdešimt procentų padidintas turimas didžiausios pasaulyje aktyvų valdytojos BlackRock akcijų kiekis.

Remiantis Amerikos vertybinių popierių ir biržų komisijai pateikta informacija, Soros Fund Management fondas per antrą šių metų ketvirtį įsigijo dar daugiau populiariausio socialinio tinklapio Facebook akcijų, be to, daugiau nupirkta ir didžiausios pagal rinkos vertę biržose kotiruojamos kompanijos Apple akcijų bei padidintas kito socialinio tinklapio Twitter turimas nuosavybės vertybinių popierių kiekis.

George Soros investicinis fondas per minimą laikotarpį taip pat įsigijo telekomunikacijų milžinių AT&T ir T-Mobile US akcijų, be to, papildomai investuota į naftos ir dujų sektoriuje veikiančią Chevron įmonę.

Žinoma, buvo ir pozicijų, kuriose Soros Fund Management sumažino turimą akcijų dalį, t.y. per praėjusį ketvirtį buvo parduoti eBay, Nvidia, Snap ir Paypal bendrovių nuosavybės vertybiniai popieriai.

Be to, remiantis Amerikos biržų ir vertybinių popierių komisijai pateikta informacija, minimas fondas pardavė dalį turėtų Netflix ir dviejų bankų Citigroup bei Wells Fargo akcijų kiekį bei tuo pačiu įsigijo papildomai Pandora Media ir Salesforce.com nuosavybės vertybinių popierių.

George Soros per antrą šių metų ketvirtį padidino savo Devon Energy ir Kinder Morgan akcijų paketus, bei likvidavo turėtą VanEck Vectors Oil Services ETF dalį, ir pardavė dalį Canadian Natural Resources ir Williams Companies akcijų.
 
1.   Parašė markus   2018-08-16 19:30  

gandonas supi..ne joks filnatropas.

 
2.   Parašė youngcat   2018-08-17 09:08  

Ir is kur tiek pavydo pas zmones...

 
3.   Parašė Raima1   2018-08-17 09:45  

Dieve, apsaugok nuo tokių „filantropų“ (lietuviškai labdarių).