Rusija toliau pardavinės Amerikos obligacijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-13 18:27 Komentarai: (0)
Finansų ministras Anton Siluanov pranešė, kad reaguodama į naujas sankcijas, Rusija ir toliau išpardavinės turimus Amerikos valstybinius skolos vertybinius popierius.

Per šių metų kovo - gegužės mėnesius Rusija išpardavė Amerikos valstybinių obligacijų už 81 milijardą dolerių, t.y. pardavė net aštuoniasdešimt keturis procentus turėtų skolos vertybinių popierių.

Rugpjūčio dvidešimt antrą dieną turėtų įsigalioti naujos sankcijos, kurias Amerika pritaikė Rusijos atžvilgiu.

Rusijos Finansų ministras taip pat atskleidė, kad be Amerikos valstybinių obligacijų pardavimo, jie taip pat svarsto apie tai, jog tarptautiniuose sandoriuose reiktų atsisakyti atsiskaitymo doleriais, nes jų nuomone, Amerikos valiuta nėra pakankamai patikima.

„Mes žymiai sumažinome savo investicijas į amerikietiškus aktyvus. Tiesą sakant, doleris, kuris laikomas tarptautine valiuta, tampa rizikinga mokėjimo priemone“ - sakė Anton Siluanov.

Jis tuo pačiu užtikrino, jog Rusija nesiruošia uždaryti savo teritorijoje veikiančių Amerikos bendrovių.

„Šios įmonės įdarbina mūsų piliečius“ - atkreipė dėmesį Rusijos Finansų ministras.

Tačiau tai, kad Rusija toliau pardavinės Amerikos valstybinius skolos vertybinius popierius, neturės didelės reikšmės. Ekspertai pažymi, kad netgi praėjusių metų lapkritį, kai Rusija turėjo daugiausiai Amerikos obligacijų, t.y. už 105,7 mlrd. dolerių, ji šios šalies kreditorių sąraše buvo tik penkiolikta.
 
Dar nėra komentarų