Fed - prekybos karas jau sukelia verslo išlaidų mažėjimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-07-09 13:26 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai baiminasi dėl netiesioginio Jungtinių Amerikos valstijų prekybos karo su partneriais poveikio, ypač dėl galimo poveikio investicijoms.

Amerikos Centrinio banko atstovų išreikštos mintys atspindi verslo atstovų požiūrį. Jie susirūpinę dėl galimo neigiamo muitų ir kitų siūlomų prekybos apribojimų poveikio būsimai investiciniai veiklai tiek šalies viduje, tiek ir išorėje.

Amerikos monetarinės politikos vykdytojai atkreipia dėmesį, jog kapitalo išlaidos buvo apribotos arba atidėtos dėl netikrumo susijusio su prekybos politika.

PAAMCO generalinis direktorius ir strategas Putri Pascualy teigia, jog Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai nesibaimina dėl pačių muitų.

„Vienas dalykas, kuris, manau, yra reikšmingas, yra tai, kad prekybos politikos rizika, ypač muitai, buvo nustatyti kaip vienas iš pagrindinių veiksnių, galinčių sutrikdyti ekonominio variklio darbą. Tai, kas potencialiai svarbu - tai poveikis pasitikėjimui. Tai gali pakeisti žmonių ar įmonių planus dėl investicijų“ - reziumavo jis.
 
Dar nėra komentarų