Rusijos bendrovės grįžta į pertvarkytą Maskvos biržą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-06-19 16:00 Komentarai: (0)
Rusijos bendrovės išsigando pasekmių susijusių su sankcijomis ir nutraukinėja prekybą savo akcijomis Londono ir Niujorko vertybinių popierių biržose, bei tuo pačiu teikia pirmenybę pertvarkytai Maskvos biržai.

Mėsos gamintojas Cherkizovo Group ketina parduoti savo vertybinius popierius Maskvos vertybinių popierių biržoje. Praėjusiais metais įmonės akcijos buvo išbrauktos iš Londono biržos. Tuo tarpu plieno vamzdžių gamintojo TMK generalinio direktoriaus pavaduotojas sakė, kad jie galėtų svarstyti žengti panašų žingsnį ateityje.

Šiuo metu Maskvos biržoje sugeneruojama šešiasdešimt procentų visos apyvartos esančios dviejose Rusijos biržose. Palyginimui, 2014 metais ši dalis sudarė iki keturiasdešimt keturių procentų.

Ši tendencija, kurią iš pradžių paskatino vietos prekybos reformos, šiais metais pasiekė naują tempą, kai milijardierius Oleg Deripaska iš En + Group susilaukė sankcijų praėjus vos penkiems mėnesiams po to, kai minimos kompanijos 1,5 mlrd. dolerių vertės akcijos debiutavo Londono ir Maskvos biržose. Investuotojai, kurie vis dar turi depozitoriumo pakvitavimus, šiuo metu bando juos konvertuoti į vietines akcijas, kur yra daugiau likvidumo, tačiau šis procesas yra brangus ir ilgas.

„Iš tiesų esant dabartinei aplinkai Rusijos bendrovėms nėra prasmės eiti į užsienio biržas“ - tikino Union Investment Privatfonds finansų maklerė Jekaterina Iljuszenko.

„Maskvos vertybinių popierių birža pagerino savo veiklą, centrinis bankas yra skaidresnis ir nuspėjamas, o kapitalo kontrolės rizika sumažėjo. Prekyba GDR neturi prasmės“ - tikino Union Bancaire Privee finansų vadovas Pavel Laberko.
 
Dar nėra komentarų