JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2018-06-07 15:00 Komentarai: (0)
Atrodo, kad investuotojai ir šiandien yra nusiteikę dar vienai pozityviai prekybos sesijai. JAV akcijų indeksų ateities sandoriai kol kas nusidažę žaliai.



Vakar JAV indeksai fiksavo pakankamai solidžius prieaugius. Nasdaq jau trečią prekybos sesiją iš eilės užsidarė rekordinėse aukštumose. Russell 2000 taip pat fiksavo rekordą. Nuo metų pradžios Nasdaq paaugo jau 11,4%, Russell – 9,2%. Tuo tarpu Dow Jones tik 1,7%, o S&P 500 – 3,7%. Verta atkreipti dėmesį ir į pastaruoju metu stipriai nukritusį baimės indeksu vadinamą VIX, kurio reikšmė vakar dienos pabaigoje buvo 11,70. Tai žemiausiais lygis nuo sausio mėnesio, o jo ilgo laikotarpio vidurkis siekia tarp 19 – 20 punktų. Vien per šią savaitę VIX nukrito jau daugiau nei 13%. Stipriausiai vakar pasirodė finansų sektoriaus bendrovės. Brango daugelis bankų akcijų. To priežastis - augę obligacijų pajamingumai, kurie dažniausiai teigiamai atsispindi ir bankų veiklos rezultatuose. Tarp pavienių bendrovių labiausiai pastebima buvo Tesla, kurios akcijos šoko į viršų beveik 10%. E. Muskas vakar pranešė, kad jau šio mėnesio gale turėtų būtų pasiektas tikslas gaminti 5 000 vnt. Model 3 per savaitę. Tai leistų užsitikrinti reikiamą pinigų srautą tolimesnei veiklai vykdyti be papildomų išorinių investicijų pagalbos. Priešprekybinėje sesijoje ir šiandien pastebimi bankai. Taip pat stipriai brangsta išparduotuvių tinklo Five Below akcijos. Bendrovė pranešė ženkliai geresnius rezultatus nei buvo prognozuota. Pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 296,3 mln. USD. Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį jos sudarė tik 232,9 mln. USD. Didėjo ir analitikų lūkesčius pranokęs pelnas, o pati Five Below taip pat pagerino ateinančių šių metų laikotarpių finansines prognozes. Šiandien galėsime įvertinti praėjusios savaitės JAV bedarbių paraiškas, o savo praėjusio ketvirčio rezultatus skelbs Broadcom.

Azijos investuotojai šiandien buvo nusiteikę pozityviai. Pagrindiniai indeksai sesijos pabaigoje buvo nusidažę žaliai. Nikkei 225 fiksavo beveik 0,9% prieaugį. Brango visų šalies automobilių gamintojų akcijos. Stipriai atrodė ir Honkongo akcijų birža. Ten išsiskyrė brangusios automobilių gamintojo Geely akcijos. Bendrovė pranešė, kad per gegužės mėnesį pardavė apie 123 tūkst. automobilių. Tai 61% daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Geely jau įvykdė 40% išsikelto tikslo per šiuos metus parduoti 1,58 mln. automobilių. Tarp parduodamų automobilių dalį užima ir elektromobiliai. Kinija stipriai subsidijuoja šio tipo automobilius, stengdamasi sumažinti itin didelį oro užterštumą, tad elektromobilių pardavimai šalyje tik didėja. Geely kompanijai priklauso ir Švedijos automobilių gamintojos Volvo didžiausias akcijų paketas. Volvo yra pranešusi, kad nuo 2019 metų gamins tik elektromobilius.

Europos indeksai šiandien stiebiasi į viršų. Londono akcijų birža šiandien atsidarė valanda vėliau nei įprasta. Pasak biržos, kalti techniniai gedimai. Geriausiai kol kas atrodo brangstantys bankų vertybiniai popieriai. Jų priešakyje Ispanijos ir Italijos valstybių bankai. Vakar pasirodžius naujienoms, kad ECB per artimiausią posėdį daugiausiai dėmesio skirs svarstymui dėl obligacijų supirkimo programos pabaigos numatytos jau šį rudenį, tiek JAV, tiek Europos skolos vertybinių popierių pajamingumai didėjo. Tai iš dalies atsispindi ir bankų veiklos rezultatuose. Artimiausias ECB posėdis vyks jau birželio 14 dieną Rygoje. Neabejojama, kad palūkanos nebus pakeltos. Pasak Reuters, rinkos dalyvių vertinimu yra 90% tikimybė, kad sprendimas didinti palūkanas bus priimtas tik 2019 metų liepos mėnesį. Tarp pavienių bendrovių pastebimai krenta pigių oro linijų kompanijos Ryanair akcijos. Deutsche Bank analitikai pablogino savo rekomendaciją Ryanair atžvilgiu iš „pirkti“ į „laikyti“. Pasak naujų banko finansinių prognozių, per ateinančius dvejus metus Ryanair neprognozuojamas nei laisvo pinigų srauto didėjimas, nei pajamų augimas, tad sunku rekomenduoti šios kompanijos akcijas su kainos augimo perspektyvomis.

Nafta šiandien brangsta. WTI kaina laikosi aukščiau 65 USD už barelį ribos. Vakar pranešta, jog praėjusios savaitės JAV atsargų kiekis padidėjo 2,1 mln. barelių ir stipriai prasilenkė su investuotojų sekama Amerikos degalų instituto prognoze. Institutas prognozavo 2 mln. barelių sumažėjusias atsargas, kiti analitikai taip pat tikėjosi panašaus kiekio kritimo. Kriptovaliutų pasaulyje jaučiama šiokia tokio stagnacija. Bitkoinas nerodo jam įprastų didesnių dienos pokyčių ir laikosi virš 7 500 USD ribos. Tyrimų bendrovė Trefis sumažino savo šių metų prognozę dėl bitkoino kainos. Trefis prognozuoja, kad metų gale bitkoinas kainuos apie 12 500 USD, prieš tai buvo tikimasi 15 000 USD. Trefis analizuoja aktyvių bitkoino naudotojų ir šios kriptovaliutos dienos prekybos apimties pokyčius.

Šiandien standartiškai bus paskelbtos JAV bedarbių paraiškos. Rytoj svarbių makroekonominių rodiklių kol kas skelbti nenumatyta.

 
Dar nėra komentarų