Brent nafta brangsta ilgiausiai nuo pat 2011 metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-05-18 15:54 Komentarai: (0)
Brent rūšies žaliavinė nafta brangsta jau net šeštą savaitę iš eilės. Tai ilgiausias toks laikotarpis per pastaruosius septynerius metus. Šios žaliavos kainos augimą lemia nerimas dėl pasiūlos.

Rinkos dalyviai nerimauja, jog gali sutrikti šio energijos ištekliaus tiekimas iš tokių šalių kaip Iranas ir Venesuela.

Vakar Brent rūšies žaliavinės naftos kaina pirmą kartą nuo pat 2014 metų perkopė aštuoniasdešimties dolerių už barelį lygį. Tuo tarpu šiandien po pietų biržoje už barelį šios rūšies žaliavinės naftos buvo mokama po 79.6 dolerius, arba 0,38 procento daugiau nei vakar.

„Per šį laikotarpį daugelis dalykų buvo palankūs naftos kainos augimui“ - tikina Danske Bank banko analitikas Jens Pedersen.

„Yra Irano istorija, kuri nuolat plėtojasi, taip pat bendras įsitikinimas apie rinkos susitraukimą. Įdomu, ar kitą savaitę pamatysime tvarų aštuoniasdešimties dolerių lygio pralaužimą. Atrodo, kad einame šia kryptimi“ - pridūrė jis.

Vien šią savaitę Brent rūšies žaliavinė nafta jau pabrango 3,3 procento. Per pastaruosius vienerius metus šios žaliavos kaina ūgtelėjo 51,8 procento, o nuo šių metų pradžios - virš devyniolikos procentų.
 
Dar nėra komentarų