JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2018-05-17 15:08 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandoriai kol kas nusidažę raudonai. Investuotojai ką tik sulaukė lūkesčius pranokusių Walmart rezultatų, kurie iš dalies atspindi ir toliau gerėjančią šalies ekonomikos situaciją.



Vakar JAV akcijos brango. Visi trys pagrindiniai šalies indeksai fiksavo prieaugius, 9 iš 11 pagrindinių S&P 500 sektorių buvo nusidažę žaliai. Tarp jų stipriausiai atrodė kasdienio vartojimo prekių, žaliavų bendrovės. Tuo tarp komunalinių paslaugų ir NT kompanijų akcijos pigo. 10 metų trukmės JAV obligacijų pajamingumas ir toliau auga bei viršijo 3,1% ribą, nematytą pastaruosius 7 metus. Išaugęs skolos vertybinių popierių pajamingumas investuotojams tampa patrauklesnis rizikos prasme nei „gynybiniais“ vadinami NT ir komunalinių paslaugų sektoriai, tad krenta ir tokio tipo bendrovių akcijų paklausa. Daug dėmesio sulaukė iš mažesnės kapitalizacijos įmonių sudarytas Russell 2000 indeksas. Vakar jis fiksavo 1% prieaugį ir pasiekė didžiausią reikšmę istorijoje. Taip pat pasirodė NT rinkos rodikliai. Balandžio mėnesį, palyginti su kovu, 3,7% sumažėjo pradėtų statyti naujų namų skaičius. Šis rodiklis siekė 1,29 mln. (sumetinta). Išduotų būstų statybos leidimų skaičius siekė 1,35 mln. (sumetinta) ir atitiko išankstines prognozes. NT rinkoje jaučiamas šioks toks atokvėpis po praėjusio mėnesio, kuomet statybos mastai buvo pasiekę 2007 metų lygius. Priešprekybinėje sesijoje pastebimai krenta technologijų bendrovės Cisco akcijos. Vakar bendrovės pranešti pirmojo ketvirčio rezultatai kiek nuvylė investuotojus. Nors pelnas, tenkantis vienai akcijai, siekė 0,65 USD ir 0,01 USD viršijo lūkesčius, tačiau išgąsdino sumažintos visų šių metų pajamų ir pelno prognozės. Taip pat analitikai nepalankiai sutiko mažiau nei tikėtasi augusias Cisco teikiamų paslaugų pajamas. Ką tik savo rezultatus paskelbė ir prekybos gigantė Walmart. Analitikų prognozes viršijo tiek 1,14 USD pelnas, tenkantis vienai akcijai, tiek 122,69 mlrd. USD per pirmą ketvirtį pasiekusios pajamos. Stipriai išaugo elektroninės komercijos pardavimai, kuriems Walmart pastaruoju metu skiria itin didelį dėmesį. Šiandien taip pat sužinosime Filadelfijos gamybos sektoriaus indeksą bei praėjusios savaitės bedarbių paraiškas.

Azijos investuotojų nuotaikos šiandien buvo permainingos. Regiono indeksai nerado bendros krypties. Ir čia buvo vertinami išaugę JAV obligacijų pajamingumai. Japonijos Nikkei 225 fiksavo kiek didesnį nei 0,5% prieaugį, tuo tarpu Kinijos akcijos pigo. Australijos indeksas taip pat krito. Pranešta, kad šalies nedarbo lygis balandžio mėnesį, palyginti su kovu, išaugo 0,1% ir pasiekė 5,6% lygį. Tai kiek nustebino ekonomistus, kurie neprognozavo pokyčių. Itin daug dėmesio pastaruoju metu sulaukia Š. Korėja. Kol kas galutinai neaišku, ar įvyks planuotas susitikimas tarp šalies lyderio K. Jong Uno ir JAV prezidento D. Trumpo. Š. Korėjos atstovai paskelbė, kad jeigu susitikimas daugiausiai bus skirtas aptarti šalies branduolinės programos nutraukimą, Š. Korėja jame nedalyvaus. Savo žodį tarė ir Kinijos prezidentas X. Jinpingas, kuris prašė Š. Korėjos bet kokiu atveju dalyvauti susitikime.

Europos akcijos nerodo didelių pokyčių, tiesa, vis labiau krypsta į viršų. Kiek didesnį prieaugį kol kas rodo Prancūzijos indeksas, Italijoje ir vėl jaučiamas nuosmukis. Svarbių makroekonominių rodiklių šiandien regione skelbti nėra numatyta. Italijoje rinkimus laimėjusios partijos pateikė siūlomą programą šalies prezidentui. Pasak žiniasklaidos, naujoje programoje nėra minima apie galimą Italijos išstojimą iš euro zonos. Tarp bendrovių išsiskiria itin stipriai pabrangusios elektroninės komercijos kompanijos Ocado akcijos, kurios vienu metu pašoko daugiau nei 50%. Ocado pranešė apie partnerystės sutartį su JAV prekybos tinklu Kroger. Pastaroji įsigys 5% Ocado akcijų už 183 mln. GBP ir naudosis Ocado sukurtomis technologijomis maisto ir kitų produktų pristatymui bei distribucijai. Kroger yra trečia didžiausia pagal darbuotojų skaičių privati kompanija JAV. Bendrovėje dirba daugiau nei 440 tūkst. žmonių. Daug dėmesio susilaukė Jungtinės Karalystės lažybų sektoriaus bendrovės. Šalies valdžia priėmė sprendimą mažinti maksimalią leidžiamą statyti pinigų sumą lažybų aparatuose nuo 100 GBP iki vos 2 GBP. Vienos didžiausių lažybų bendrovių William Hill ir Paddy Power pranešė, kad tokie apribojimai sumažins iš lažybų aparatų gaunamas pajamas nuo 33% iki 45%.

Nafta šiandien ir toliau brangsta. WTI tipo naftos kaina viršijo 72 USD už barelį ribą. Vakar pranešta, jog praėjusios savaitės JAV atsargų kiekis sumažėjo 1,4 mln. barelių ir stipriai prasilenkė su investuotojų sekama Amerikos degalų instituto prognoze. Institutas prognozavo net 4,85 mln. barelių išaugusias atsargas, tuo tarpu kiti analitikai tikėjosi 1,1 mln. barelių sumažėjimo. Investicinis bankas Morgan Stanley vakar pranešė, jog prognozuoja, kad Brent tipo naftos kaina 2020 metais pasieks 90 USD už barelį. Tam daugiausiai įtakos turės auganti dyzelino ir reaktyvinio kuro paklausa bei mažėjančios šių kuro tipų atsargos. Šiandien Brent naftos kaina viršijo 80 USD už barelį ribą.

Šiandien standartiškai sužinosime JAV bedarbių paraiškas. Taip pat bus skelbiamas Filadelfijos gamybos sektoriaus indeksas. Rytoj kol kas svarbių duomenų skelbti nenumatyta.

 
Dar nėra komentarų