Prieš veiklos rezultatų paskelbimą Trakcja vertė susitraukė trečdaliu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-05-10 02:04 Komentarai: (2)
Šios savaitės pradžioje Lenkijos statybų srityje veikiančios kompanijos Trakcja akcijos ėmė pastebimai pigti ir iki trečiadienio vakaro, kai buvo paskelbti jos preliminarūs pirmojo ketvirčio veiklos rezultatai, jos rinkos vertė spėjo susitraukti net trečdaliu.

Vien trečiadienį šios bendrovės akcijos atpigo dar beveik penkiolika procentų, kai antradienį pigo net beveik aštuonioliką procentų.

Vakar po prekybos paskelbus preliminarius Trakcja pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus tapo aišku, kodėl prieš tai pastebimai nuvertėjo šios įmonės akcijos. Grupės ketvirčio grynasis nuostolis sudarė net 22,532 mln. zlotų, kai prieš metus siekė tik 6,1 mln. zlotų.

Analitikai tikėjosi, jog grupės ketvirčio grynasis nuostolis per pirmus tris šių metų mėnesius sumažės iki vidutiniškai 5,6 mln. zlotų.

Kaip paaiškino bendrovė savo pranešime, grynasis nuostolis padidėjo dėl išaugusių išlaidų bei dėl pertvarkomos veiklos. Tuo tarpu pajamos paaugo nuo 136,656 mln. zlotų iki 205,096 mln. zlotų. Šiuo atveju laukta, jog jos sudarys vidutiniškai 152,7 mln. zlotų.

Kitą vertus per pirmą šių metų ketvirtį Trakcja sudarė naujų statybos darbų sutarčių už 0,4 mlrd. zlotų, arba net 71 procentu daugiau nei prieš metus, na o bendra turimų statybos sutarčių vertė kovo pabaigoje sudarė apie du milijardus zlotų ir per metus pašoko net keturiasdešimt penkiais procentais.

Nuo šių metų pradžios Trakcja rinkos vertė jau krito 43,4 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 73,4 procento.


Šios kompanijos akcijų kaina artėja prie savo visų laikų žemiausio lygio, kuris tikėtina, gali būti patestuotas, po ko paaiškės tolimesnė akcijų kainos kryptis. Vis dėl to reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad jos jau ir taip gerokai atpigo.

 
1.   Parašė valikongas   2018-05-10 13:56  

Akivaizdu, kad lenkijoje už insaido platinimą nebaudžiama

 
2.   Parašė IT17   2018-05-10 18:27  

nepagautas, ne vagis, kai kuriais atvejais yra pagave, neaisku, ar sikart darys tyrima...