Metų pabaigoje 25 tūkstančiai dolerių už bitkoiną

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-04-17 01:48 Komentarai: (0)
Praėjusią savaitę sulaukėme pastebimo bitkoino vertės šuolio ir tai sukėlė naują spekuliacijų bangą susijusią su šios virtualios valiutos vertinimu. Thomas Lee, kuris yra žinomas dėl savo buliškų prognozių, tikisi, kad iki šių metų pabaigos bitkoino vertė pašoks daugiau nei tris kartus.

„Mes vis dar esame visiškai tikri, kad bitkoinas vis dar suteikia galimybę gauti didelę rizikos premiją, ir mes manome, kad jis gali pasiekti dvidešimt penkių tūkstančių dolerių kainos lygį iki metų pabaigos“ - tikino Fundstrat įkūrėjas ir analizės vadovas Thomas Lee.

Bitkoino kaina maksimumą pasiekė praėjusių metų pabaigoje, t.y. gruodžio mėnesį, kai už vieną minimą virtualią valiutą mokėta beveik po dvidešimt tūkstančių dolerių. Nuo to laiko jo vertė susitraukė apie šešiasdešimt procentų. Tačiau Thomas Lee yra įsitikinęs, kad bitkoinas atsigaus ir jo kaina pakils bei viršys minimą rekordinį lygį.

„Bitkoinas yra neįtikėtinai išparduotas. Tai, kas šiuo metu vyksta, matėme meškų rinkos pabaigoje 2014 metais, o ne pradžioje“ - sakė jis.

Meškų rinka bitkoine truko 2014 ir 2015 metais bei lėmė didžiausios tuo metu kriptovaliutų biržos Mt.Gox bankrotą. Šios populiariausios virtualios valiutos kainos dugnas buvo pasiektas 2015 metų pradžioje ir nuo to laiko ji pašoko net apie keturiasdešimt tris kartus.

Thomas Lee mano, kad baimės dėl tolesnio bitkoino kainos kritimo yra nepagrįstos. Šios valiutos silpnumas šių metų pradžioje aiškinamas tuo, jog padidėjo pasiūla, kurios augimą lėmė artėjanti mokesčių sumokėjimo data. Jo skaičiavimai rodo, kad JAV namų ūkiai turi sumokėti iki 25 milijardų dolerių vertės kapitalo prieaugio mokestį už investicijas į kriptovaliutas. Po balandžio septynioliktos dienos, kai sueis terminas iki kada reikia atsiskaityti su mokesčių inspekcija, pasiūlos spaudimas bitkoino rinkoje turėtų mažėti, tikina jis.
 
Dar nėra komentarų