JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2018-04-13 15:11 Komentarai: (0)
Savaitės pabaiga rinkose kol kas yra vangoka. JAV akcijų ateities sandoriai nerodo didelių pokyčių, bet po truputį krypsta į viršų.



Vakar JAV investuotojai buvo nusiteikę pakiliai. Pagrindiniai šalies akcijų indeksai kilo į viršų. Stipriausiai atrodė brangusios finansų sektoriaus bendrovių akcijos. Prie to prisidėjo kai kurių bendrovių paskelbti pirmo ketvirčio rezultatai, kurie viršijo analitikų lūkesčius. Didžiausia turto valdymo bendrovė pasaulyje Blackrock paskelbė, jog per pirmą šių metų ketvirtį uždirbo 6,70 USD pelno, tenkančio vienai akcijai. Tai ženkliai viršijo analitikų lūkesčius, kurie tikėjosi 6,39 USD. Augo ir bendrovės valdomo turto dydis, kuris viršijo 6,3 trln. USD. Taip pat kiek atslūgo įtampa dėl konflikto Sirijoje. D. Trumpas pranešė, jog kariniai veiksmai šioje šalyje kol kas nebus vykdomi. Trečiadienį grasinęs smogti ir liepęs Rusijai, kuri įvardija save dabartinio Sirijos režimo sąjungininke, pasirengti atakai, vakar JAV prezidentas visiškai pakeitė nuomonę ir teigė, jog niekada netvirtino, kad JAV jau yra nusprendusi smogti Sirijai. Šiandien priešprekybinės sesijos prekyba kol kas vyksta pakankamai vangiai. JAV akcijų ateities sandoriai nėra pernelyg nutolę nuo atsidarymo ribos. Investuotojai toliau laukia pirmojo ketvirčio įmonių rezultatų. Šiandien jais pasidalins bankininkystės milžinai: Well Fargo, Citi ir kiti. Tikimasi neblogų rezultatų. Tą patvirtina ir JP Morgan, kuris ką tik paskelbė savo pirmo ketvirčio rezultatus. Bankas uždirbo 8,71 mlrd. USD pelno, t.y. 2,37 USD vienai akcijai. Šis rodiklis ženkliai viršijo analitikų lūkesčius, kurie tikėjosi 2,28 USD. Iš makroekonominių rodiklių šiandien bus paskelbtas Mičigano universiteto rengiamas pasitikėjimo indeksas.

Prekyba Azijoje šiandien vyko permainingai. Pagrindiniai indeksai nerado bendros krypties. Nikkei 225 pasistiebė į viršų daugiau nei 0,5%, tuo tarpu Kinijos akcijos sesijos pabaigoje fiksavo neigiamus pokyčius, nors sesijos pradžioje brango. Daugelį analitikų i nustebino Kinijos pranešta naujausia šalies prekybos statistika. Kovo mėnesį šalies prekybos balansas pirmą kartą per pastaruosius metus buvo deficitinis ir siekė apie -4,98 mlrd. USD. Prie to prisidėjo tiek 2,7%, palyginti su praėjusiu metų kovu, kritusios eksporto apimtys, tiek labiau nei tikėtasi, išaugęs importas kuris didėjo 14,4%. Analitikų teigimu, viena iš priežasčių tokio eksporto kritimo galėjo būti ir suintensyvėję prekybos nesutarimai tarp JAV ir Kinijos. Neabejojama, kad šiam ginčui užsitęsus, tai neigiamai atsilieps ir tolimesnėms eksporto perspektyvoms.

Europos investuotojai šiandien taip pat nėra pernelyg aktyvūs. Tiesa, nors ir nežymiai nutolę nuo atsidarymo ribos, daugelis pagrindinių regiono indeksų kol kas yra nusidažę žaliai. Svarbesnių makroekonominių rodiklių regione šiandien skelbti nenumatyta. Tarp bendrovių pastebimai išsiskiria stipriai kritusios JK apskaitos programinės įrangos kūrėjos Sage akcijos. Bendrovė paskelbė apie prastesnius nei tikėtasi praėjusios pusmečio rezultatus. Taip pat sumažino šių metų prognozuojamą pajamų augimą nuo 8% iki 7%. Pasak Sage, Š. Europos, Afrikos ir Vidurio Rytų regionuose įmonės augimas kol kas nepateisina lūkesčių. Išsiskiria ir JK turto valdymo bendrovės Hammerson akcijos, kurios kol kas yra kritusios daugiau nei 10%. Prancūzijos kompanija Klepierre paskelbė, jog nebeplanuoja įsigyti Hammerson,po to, kai buvo atmestas jos pasiūlymas pirkti šią bendrovę už 5,04 mlrd. GBP, t.y. 6,35 GBP už vieną akciją.

Iš ryto ir vėl brangusi nafta kol kas pakrypo žemyn. WTI tipo naftos kaina šiuo metu laikosi žemiau 67 USD už barelį ribos. Tokių aukštumų nebuvo matyti nuo 2014 metų pabaigos. Prie to labiausiai, žinoma, prisidėjo įtampa Sirijoje ir taip pat pasirodžiusi mėnesinė Tarptautinės Energetikos Agentūros ataskaita. Pasak kurios, pasaulinės naftos atsargos pastaruoju metu mažėja ir artėja prie penkerių metų vidurkio, kuris yra įvardijamas ir kaip OPEC narių tikslas. Bitkoino kaina per paskutinę parą stipriai atšoko (daugiau nei 18%) ir kol kas laikosi aukščiau 8000 USD ribos. Pasak kai kurių analitikų, vakar buvo įvykdyta daugiausiai sandorių su šia kriptovaliuta per visą 10 metų gyvavimo istoriją. Tiesa, kol kas sunku paaiškinti tokį stiprų šuolį į viršų, nes nepasirodė jokios svarbios naujienos, kurios galėtų padaryti tokią stiprią įtaką. Analitikai tokį šuolį aiškina mažesniu nei įprasta pardavėjų spaudimu žemyn.

Šiandien sužinosime Mičigano universiteto rengiamą vartotojų pasitikėjimo indeksą. Kitos savaitės pradžioje bus skelbiami JAV mažmenininkų pardavimų rodikliai, Niujorko gamybos sektoriaus indeksas ir šalies iždo pusmetinė ataskaita. Naktį iš pirmadienio į antradienį Kinija paviešins pirmo ketvirčio BVP rodiklį. Antradienį sužinosime JAV NT ir gamybos bei Jungtinės Karalystės darbo rinkos rodiklius, taip pat Vokietijos ZEW pasitikėjimo ekonomika indeksą. Savaitės viduryje JK ir euro zona skelbs infliacijos rodiklius, Kanados centrinis bankas spręs dėl palūkanų normos kėlimo, o JAV paviešins naftos atsargų statistiką. Ketvirtadienį JK bus skelbiami šalies mažmenininkų pardavimai, o JAV bus pasidalinta Filadelfijos gamybos sektoriaus indeksu ir šalies bedarbių paraiškų skaičiumi. Galiausiai savaitės pabaigoje sužinosime Kanados infliacijos duomenis ir šalies mažmenininkų pardavimus.

 
Dar nėra komentarų