Nauja rekordinė pasaulinė skola

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-04-10 14:11 Komentarai: (2)
Praėjusių metų pabaigoje bendra pasaulinė skola siekė net 237 trilijonus dolerių, t.y. naujas absoliučiai rekordinis lygis. Prieš dešimt metų šios skolos bendra vertė buvo daugiau nei septyniasdešimt trilijonų dolerių mažesnė.

Tarptautinių finansų instituto (IIF) ataskaitoje rašoma, jog išsivysčiusiose šalyse namų ūkių bendra skola lyginant su šalies metinio bendrojo vidaus produkto verte procentine išraiška, istoriškai rekordinius lygius pasiekė tokiose šalyse kaip Belgijoje, Prancūzijoje, Kanadoje, Liuksemburge, Norvegijoje, Šveicarijoje ir Švedijoje.

Tai yra nerimą keliantis reiškinys situacijoje, kai palūkanų normos pasaulyje pradeda didėti.

Šioje išsivysčiusių šalių grupėje tik Airijoje ir Italijoje namų ūkių skola mažesnė nei penkiasdešimt procentų bendrojo vidaus produkto vertės.

Tiesa, teigiamas reiškinys yra tai, jog penkis ketvirčius iš eilės mažėja pasaulio skolos ir bendrojo vidaus produkto santykis procentais. Šio rodiklio reikšmė praėjusių metų pabaigoje siekė 317,8 procento, arba keturiais procentiniais punktais mažiau nei 2016 metų trečiojo ketvirčio pabaigoje. Taip yra dėl spartesnio ekonomikos augimo.
 
1.   Parašė .oOo.   2018-04-10 23:04  

... bendra pasaulinė skola siekė net 237 trilijonus dolerių, t.y. naujas absoliučiai rekordinis lygis...


Labai naudinga informacija.

Tik įdomu, kam pasaulis skolingas - Marsui, Venerai, ar Cetos alfai?..

 
2.   Parašė IT17   2018-04-11 00:24  

bankyrams, kurie ir gyvena, jie gi dalina pinigus, kuriu neturi...