Iš Amerikos akcijų fondų atsiimtas senokai matytas pinigų kiekis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-03-07 01:37 Komentarai: (0)
Per praėjusį mėnesį iš Amerikoje į akcijas investuojančių fondų buvo atsiimtos net 41,1 milijardo dolerių vertės lėšos. TrimTabs Investment Research duomenimis, tai trečias pagal dydį per visą istoriją pinigų atsiėmimas iš tokio tipo fondų.

Apskritai daugiausiai pinigų iš Amerikoje akcijų rinkoje investuojančių fondų investuotojai atsiėmė per pirmą vasario savaitę, t.y. net trisdešimt septynis milijardus dolerių.

Remiantis TrimTabs Investment Research kompanijos, kuri stebi fondų rinką, duomenimis, tai buvo didžiausia per visą istoriją vos per vieną savaitę iš tokio tipo fondų atsiimta pinigų suma.

Tačiau štai Investment Company Institute atstovė Shelly Antoniewicz pabrėžia, kad investuotojai turėtų minimus duomenis įvertinti tinkamai.

Nors praėjusį mėnesį fiksuotas kapitalo pasitraukimo mastas istoriškai iš tiesų buvo didelis, tačiau atsiimti pinigai sudaro vos 0,5 procento Amerikos akcijų rinkos fondų valdomų aktyvų, kurių vertė siekia net dešimt trilijonų dolerių. 2002 metų liepą, kai buvo panaši situacija, iš minimo tipo fondų bendrai buvo atsiimta beveik du procentai jų valdomų aktyvų.
 
Dar nėra komentarų