Amerikos kompanijų akcijų potencialas didesnis nei Europos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-02-22 16:18 Komentarai: (0)
Investicinės kompanijos BlackRock atstovai kilstelėjo savo rekomendacijas Amerikos kompanijų akcijų atžvilgiu, bei tuo pačiu sumažino savo investicinę rekomendaciją Vakarų Europos rinkos atžvilgiu.

Šios kompanijos specialistai tikina, kad akcijų rinkos už Atlanto perspektyvų pagerėjimas, tai iš esmės spartaus įmonių veiklos rezultatų pagerėjimo pasekmė. Pagrindiniai veiksniai šiuo atveju buvo mokesčių mažinimas ir Amerikos biudžeto išlaidų didinimas.

Per paskutinį praėjusių metų ketvirtį S&P500 indeksą sudarančių įmonių pelnai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, paaugo vidutiniškai penkiolika procentų. Tuo tarpu per šiuos metus, anot BlackRock pagrindinės strategės Kate Moore, pelnai turėtų paaugti vidutiniškai devyniolika procentų.

Kita vertus iki neutralaus lygio sumažinta rekomendacija Europos akcijų rinkos atžvilgiu.

„Mes nematome jokių perspektyvų blogėjimo Europoje. Tai yra santykinė rekomendacija, pagrįsta tuo, kad Amerikos kompanijos gaus naudos iš fiskalinės stimuliacijos, kas padidins jų pelnus, kurie augs sparčiau nei Europos bendrovių atveju“ - tikino ji.

Taip pat pozityvų nusiteikimą Amerikos akcijų rinkos atžvilgiu lemia tai, kad po paskutinės korekcijos tuo pačiu sumažėjo vertės, tačiau tai nėra pagrindinis argumentas, tikina investicinės kompanijos BlackRock atstovai.
 
Dar nėra komentarų