PepsiCo veiklos rezultatai viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-02-13 15:48 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje užkandžių gamintoja PepsiCo, kuri taip pat gamina ir gėrimus, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jos akcijos pigo: PepsiCo 110,99 (-0,84%).

Minimos bendrovės pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 19,526 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo faktiškai tiek pat. Tiesa, atmetus valiutų kursų pokyčių poveikį, pajamos paaugo 2,3 procento.

Analitikai prognozavo, jog jos sudarys vidutiniškai 19.39 mlrd. dolerių.

PepsiCo veiklos pelnas per paskutinį praėjusių metų ketvirtį siekė 2,593 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo devyniais procentais daugiau. Tuo tarpu grynasis rezultatas dėl vienkartinio neigiamo mokesčių pakeitimo efekto buvo su minuso ženklu, t.y. grynasis nuostolis siekė 710 mln. dolerių arba penkiasdešimt centų akcijai, kai prieš metus buvo uždirbta 1,401 mln. dolerių grynojo pelno.

Pakoreguotas įmonės pelnas akcijai siekė 1.31 dolerį ir buvo vienu centu didesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Bendrai per visus praėjusius metus minimos kompanijos pajamos siekė 63,525 mlrd. dolerių, veiklos pelnas - 10,509 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudarė 4,857 mlrd. dolerių. Palyginus su 2016 metais, pajamos pakilo vienu procentu, veiklos pelnas - septyniais, o grynasis pelnas susitraukė dvidešimt trim procentais.

PepsiCo akcininkams išmokamus metinius dividendus kilstelėjo penkiolika procentų iki 3.71 dolerio akcijai, bei paskelbė, kad už penkiolikos milijardų dolerių sumą biržoje supirks savo akcijas.

Kompanijos vadovybė prognozuoja, kad per šiuos metus pakoreguotos pajamos turėtų paaugti panašiai kaip ir per 2017 metus, o pakoreguotas pelnas akcijai turėtų pakilti devyniais procentais iki 5.7 dolerių.

Nuo šių metų pradžios PepsiCo akcijos atpigo 6,6 procento, o per pastaruosius vienerius metus pabrango virš aštuonių procentų. Palyginimui, Coca-Cola rinkos vertė atitinkamai krito virš keturių procentų bei paaugo apie dvyliką procentų.


Šios kompanijos akcijų kaina išlieka ilgalaikiame augimo kanale, tačiau pastaruoju metu testuoja jo aptinę dalį. Nuo šio testavimo rezultatų priklausys tolimesnė bendrovės akcijų kainos kryptis, t.y. jei bandymas ištrūkti iš kanalo nebus sėkmingas, tuomet tikėtinas tolesnis kainos augimas link naujų absoliučiai rekordinių lygių.

 
Dar nėra komentarų