JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2018-02-07 15:05 Komentarai: (0)
Nepaisant vakarykščio atšokimo, šiandien JAV akcijų indeksų ateities sandoriai nusidažę raudonai.



Vakarykštė prekybos diena JAV buvo pažymėta ypač stipriais pokyčiais. Lyg amerikietiškais kalneliais lakstę pagrindiniai indeksai vis dėl to atšoko ir sesijos pabaigoje fiksavo teigiamus pokyčius. Dow Jones pasistiebė 2,3%. Į viršų stiebėsi daugelis sektorių. General Motors akcijos brango, kai pranešė geresnius nei tikėtasi praėjusio ketvirčio rezultatus. Pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, siekė 1,65 USD, kuomet analitikai prognozavo tik 1,39 USD. Iš viso per praėjusius metus bendrovė pardavė 8,9 mln. automobilių, t.y. 0,8% daugiau nei 2016 m. Tiesa, 2017 m. pajamos krito 5,5% iki 39,9 mlrd. USD. Šiandien savo praėjusio ketvirčio rezultatais pasidalins ir kita JAV automobilių gamintoja Tesla. Taip pat bus paviešinta praėjusios savaitės JAV naftos atsargų ataskaita.

Azijoje dauguma indeksų leidosi žemyn. Sesijos metu taip pat buvo jaučiami labai stiprūs kainų pokyčiai. Nikkei 225 užsidarė, pasistiebęs tik 0,2%, nors dienos metu indekso reikšmė buvo pakilusi beveik 3,4%. Toyota akcijos brango, kai bendrovė paskelbė pakoreguotas šių metų veiklos prognozes. Didžiausia Japonijos automobilių gamintoja tikisi, kad finansinių metų, kurių pabaiga kovo mėn., pelnas augs apie 31% iki 22 mlrd. USD. Pasak Toyota atstovų, įmonei pavyko dar labiau optimizuoti produktų vystymo procesą ir sumažinti dėl prastos kokybės atšaukiamų automobilių skaičių, taip mažinant bendras sąnaudas.

Europoje pagrindiniai indeksai šiandien yra teigiamoje zonoje. Pranešta, kad Vokietijoje pagaliau susitarta dėl galutinės koalicijos sutarties sudarymo tarp socialdemokratų ir A. Merkel atstovaujamų krikščionių demokratų. Derybos vyko visą praėjusią naktį. Taip pat buvo paskelbtos šalies gruodžio mėn. pramonės produkcijos apimtys, kurios mažėjo 0,6%. Analitikai prognozavo 0,5% kritimą. Įdomu, kad lapkričio mėn. šis rodiklis Vokietijoje augo 3,1%. D. Britanijoje pasirodė pranešimai, kad šalies mažmenininkė Tesco sulaukė beveik 4 mlrd. GBP siekiančio ieškinio. Bendrovė kaltinama, jog moterims už panašaus pobūdžio darbą mokėjo beveik 3 GBP/val. mažiau nei vyrams. Tesco akcijos nežymiai krenta. Prancūzijos vaistų gamintoja Sanofi pasidalino naujausiais veiklos rezultatais. Įmonės praėjusio ketvirčio grynasis pelnas siekė 129 mln. EUR. 2016 m. per tą patį laikotarpį bendrovė sugebėjo uždirbti gerokai daugiau – 790 mln. EUR. Sanofi atstovų teigimu, tam daugiausiai įtakos turėjo JAV mokesčių reformos pasekmės ir sumenkusios pajamos. Rytoj pirmą kartą šiais metais įvyks Anglijos centrinio banko posėdis. Bazinės palūkanų normos, kuri šiuo metu siekia 0,5%, didinimo nesitikima. Paskutinį kartą palūkanos buvo pakeltos lapkričio mėn.

Naftos kaina šiandien šiek tiek smuktelėjusi. Vakar Amerikos degalų institutas paskelbė, kad prognozuoja, jog praėjusios savaitės JAV naftos atsargų kiekis sumažėjo 1,1 mln. barelių ir iš viso siekia 418,4 mln. Tai žymiai prasilenkė su kitų analitikų prognozėmis, pasak kurių, žaliavos atsargos bus padidėjusios 3,2 mln. barelių. Šiandien oficialia ataskaita pasidalins JAV Energetikos informacijos administracija. Pastaroji taip pat neseniai skelbė, kad prognozuoja toliau didėsiantį JAV išgaunamą naftos kiekį, kuris šiais metais turėtų augti iki vidutiniškai 10,59 mln. barelių per dieną, o 2019 m. pasieks net 11,18 mln. Verta paminėti, kad taip pat buvo pakoreguota JAV naftos paklausos prognozė, kuri buvo sumažinta nuo 470 tūkst. iki 450 tūkst. barelių per dieną.

Šiandien kitų svarbesnių makroekonominių rodiklių skelbti nenumatoma. Rytoj vyks Anglijos centrinio banko susitikimas, be to, standartiškai sužinosime JAV bedarbių paraiškas. Galiausiai penktadienį pro akis reikėtų nepraleisti D. Britanijos gamybos sektoriaus indekso.

 
Dar nėra komentarų