JPMorgan Chase & Co. veiklos rezultatai pablogėjo, bet viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-01-12 15:22 Komentarai: (0)
Didžiausias pagal valdomą turtą Amerikos bankas JPMorgan Chase & Co. šiandien pirmasis iš didžiųjų finansų institucijų pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Nors tiek pajamos, tiek pelnas smuktelėjo, tačiau viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos pinga: JPMorgan Chase & Co. 110.38 (-0.42%).

Per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 4,232 mlrd. dolerių arba 1.07 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus ir su trečiu praėjusių metų ketvirčiu, buvo 37 procentais mažiau.

Bankas atskleidė, kad ketvirtąjį ketvirtį dėl mokesčių sumažinimo ir darbo vietų įstatymo jo išlaidos susijusios su mokesčiais padidėjo 2,4 mlrd. dolerių, kas iš esmės ir lėmė grynojo pelno kritimą.

JPMorgan Chase & Co. banko pakoreguotas pelnas akcijai siekė 1.76 dolerius, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 1.69 dolerius.

Banko grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 25,45 mlrd. dolerių, kai prognozuota, jog sieks vidutiniškai 25,15 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos paaugo penkiais procentais, na o lyginant su ankstesniu praėjusių metų ketvirčiu, krito trimis procentais. Blogų paskolų dalis per metus paaugo 51 procentu iki 1,308 mlrd. dolerių, o lyginant su trečiu praėjusių metų ketvirčiu, krito dešimt procentų.

JPMorgan Chase & Co. banko pajamos fiksuotų pajamų rinkoje per metus smuktelėjo 34 procento.

Bendrai per visus praėjusius metus šio banko grynasis pelnas siekė 24,441 mlrd. dolerių, grynosios pajamos sudarė 99,624 mlrd. dolerių. Palyginus su 2016 metais, pelnas krito vienu procentu, pajamos paaugo keturiais procentais. Tuo tarpu blogų paskolų dalis per metus krito vienu procentu iki 5,29 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios JPMorgan Chase & Co. banko akcijos pabrango virš keturių procentų, o per pastaruosius vienerius metus - virš trisdešimt procentų. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai pakilo 3,5 ir 28,2 procento.


Šio banko akcijų kaina išlieka naujame augimo kanale, kuris prasidėjo dar 2016 metų vasarį, ir šturmuoja vis naujesnius rekordinius lygius. Tačiau tuo pačiu pasiekta ilgalaikio augimo kanalo viršutinė riba, kuri jau testuojama. Tai gali būti labai svarbus momentas.

 
Dar nėra komentarų