Naftos gavyba Amerikoje didžiausia per 46 metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-01-03 01:44 Komentarai: (0)
Naftos gavybos apimtys Amerikoje viršijo 2015 metais pasiektą piką ir buvo didžiausios nuo prezidento Richardo Nixono valdymo laikų, skelbia šios šalies energetikos agentūra EIA.

Jie rašo, kad praėjusių metų spalį, palyginus su ankstesniu mėnesiu, naftos gavyba minimoje šalyje ūgtelėjo dar 1,8 procento iki 9,4 mln. barelių per dieną.

Tuo pačiu buvo viršytas 2015 metais pasiektas pikas, tad naftos gavyba Amerikoje buvo didžiausia nuo pat 1973 metų naftos krizės, kai arabų šalys nustatė šios žaliavos eksporto embargą į Ameriką.

Labiausiai naftos gavyba Amerikoje ūgtelėjo ten, kur yra didžiausi naftos gavybos iš skalūnų plotai, t.y. Šiaurės Dakotoje ir Teksase. Spalį palyginus su rugsėju, minimos žaliavos gavyba ten paaugo atitinkamai 7,7 ir 5,8 procento. Tokią tendenciją lemia didėjanti naftos kaina, kuri jau yra aukščiausiai nuo pat 2015 metų. Be to, prie jos augimo prisidėjo ir tai, jog OPEC šalys su kai kuriomis kitomis valstybėmis naftos išgavėjomis, sutarė pratęsti šios žaliavos tiekimo ribojimą.

Pasak specialistų, naftos gavybos Amerikoje augimo tempas 2018 metais turės didžiausią (šalia pasaulio ekonominės padėties) poveikį naftos kainoms. Tuo tarpu Amerikos energetikos agentūra prognozuoja, kad šiais metais šioje šalyje minimo energijos ištekliaus gavyba viršys dešimties milijonų barelių per dieną lygį, o tai reikštų istorinį rekordą.
 
Dar nėra komentarų