Bitcoin - tai „pavojinga iliuzija“

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-12-04 15:29 Komentarai: (5)
Prancūzijos Finansų priežiūros įstaigos vadovas Robert Ophele apibūdino populiariausią virtualią valiutą bitcoin kaip „pavojingą iliuziją“ ir nusikaltėlių įrankį. Tad tuo pačiu jis siūlo itin apdairiai vertinti šią kriptovaliutą.

Penktadienį Prancūzijos banko prezidentas Francois Villeroy de Galhau teigė, kad bitcoin nėra valiuta, ir netgi ne kriptovaliuta, bei tuo pačiu įspėjo jo pirkėjus, kad jie tai darydami yra patys už tai atsakingi.

Tuo tarpu bitcoin vertė po pastebimos korekcijos atšoko ir tuo pačiu pakilo iki naujo rekordinio 11561 dolerio lygio. Po pietų už vieną bitcoin mokėta po 10881 dolerį, arba apie vieną procentą daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

„Tai būdas pirkti draudžiamas prekes, tai būdas plauti nešvarius pinigus, tai yra būdas remti ir sumokėti už nusikalstamas veikas elektroninėje erdvėje, ir tai tuo pačiu yra „tuščia“ prekė“ - sakė Prancūzijos Finansų priežiūros įstaigos vadovas Robert Ophele.

„Jei tai būtų valiuta, tai būtų labai bloga valiuta“ - pridūrė jis.

Tuo pačiu minimas specialistas pabrėžė, kad nėra įsitikinęs, ar nori reguliuoti bitcoin, nes jis nėra susijęs su realia ekonomika.

„Tai yra iššūkis Centriniams bankams ir finansų priežiūrai. Tai nereguliuojama rinka ir turėčiau pasakyti, kad tai taip pat pavojinga iliuzija“ - reziumavo Prancūzijos Finansų priežiūros įstaigos vadovas Robert Ophele.
 
1.   Parašė artas   2017-12-04 15:55  

Tai būdas pirkti draudžiamas prekes, tai būdas plauti nešvarius pinigus, tai yra būdas remti ir sumokėti už nusikalstamas veikas elektroninėje erdvėje, ir tai tuo pačiu yra „tuščia“ prekė"

OMG

 
2.   Parašė maxa   2017-12-04 15:55  

artai, bakstelk pirštu kur jis sumelavo ;)

 
3.   Parašė loog77   2017-12-04 16:03  

FIAT ir taip iš esmės yra nešvarūs. Visus minėtus nusikaltimus iki šiol darė su popieriniais pinigais. Tad "pinigų plovimas" įgauna naują prasmę.

 
4.   Parašė bileka   2017-12-04 16:06  

Ir kas sake kad dinozaurai ismire?

 
5.   Parašė Tonis   2017-12-05 08:36  

Visi pinigai nešvarūs, visi bankuose esantys pinigai naudojami "žmogiškumo išplovimui" , visi pinigai naudojami nusikalstamai veiklai prieš Žmoniją