"Hansabankas" siūlo investuoti į Artimųjų Rytų ir Afrikos fondą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Hansabankas Data: 2008-02-26 11:12 Komentarai: (0)
"Hansabanko" klientai jau gali investuoti į egzotišką, tačiau puikiai pastarąją finansų rinkų korekciją atlaikiusį regioną. Bankas Lietuvoje pradėjo platinti garsios pasaulinės investicijų valdymo bendrovės "T.Rowe Price" Artimųjų Rytų ir Afrikos fondą.

"Tai dar viena įdomi galimybė Lietuvos investuotojams, kurią "Hansabankas" siūlo kartu su savo tarptautiniais partneriais – investavimo bendrove "T. Rowe Price". Šis, Vidurio Rytų ir Afrikos fondas, leidžia Lietuvos investuotojams dar labiau išskaidyti investicijas bei pasinaudoti įvairių regionų bei sektorių teikiamais privalumais", - sakė "Hansabanko" investicinių produktų pardavimų valdymo departamento direktorius Igoris Ryklys. Minimali investuojama į "T.Rowe Price" Artimųjų Rytų ir Afrikos fondą suma – 15 tūkst. JAV dolerių.

"T.Rowe Price" Artimųjų Rytų ir Afrikos fondas buvo vienas iš tų išskirtinių fondų, kurie praktiškai nenukentėjo nuo metų pradžioje finansų rinkas palietusių svyravimų. 2007 metų rugsėjį įkurto fondo pastarųjų trijų mėnesių grąža, 2008 m. vasario 21 dienos duomenimis, siekė 7,92 proc., o nuo fondo įkūrimo – 30,7 proc. Net ir investuotojams sunkiais pirmaisiais 2008 metų mėnesiais "T.Rowe Price" investicijų grąža išliko teigiama ir nuo metų pradžios yra 1,4 proc.

Artimųjų Rytų ir Afrikos fondas siekia grąžos iš turto vertės pakilimo per ilgą laiką ir investuoja tokiose šalyse kaip Bahreinas, Egiptas, Jordanija, Kenija, Libanas, Marokas, Nigerija, Omanas, Kataras, Pietų Afrikos Respublika, Jungtiniai Arabų Emiratai. 2008 metų sausio 31 d. duomenimis, fonde buvo apie 415 mln. JAV dolerių. Didžioji dalis fondo investicijų (67,5 proc.) skirta finansų sektoriui, fondas taip pat investuoja į pramonę bei telekomunikacijų ir paslaugų sektorius.

Pasak analitikų, šis fondas yra skirtas ilgalaikiams investuotojams, kurie siekia diversifikuoti savo investicijas ir investuoti į augančias įmones. Artimųjų Rytų ir Afrikos regiono privalumas yra tai, kad jis mažiau priklausomas nuo pasaulinių finansų rinkų nuotaikų, be to, pasaulinėse rinkose kylančios maisto, žaliavų bei naftos kainos gali būti privalumas šio regiono valstybėms, nes tai yra pagrindinės jų eksporto prekės.

Ekspertai siūlo atkreipti dėmesį, kad rizika šiame rajone taip pat yra didesnė nei vidutinė. Labiausiai jaudina politinė situacija regione – ir vietos politikų įtaka rinkų reguliavimui bei atvirumui, ir pasaulinės politikos įtaka, kuri gali įžiebti regione konfliktus, panašius į karą Irake.

"Hansabankas" yra lyderis daugelyje taupymo ir investavimo sričių Lietuvoje – banko grupė valdo didžiausią gyvybės draudimo, pensijų fondų ir terminuotų indėlių rinkų dalį. 2007 metų pabaigoje "Hansabanko" investuojamų privačių lėšų suma siekė apie 1,9 mlrd. litų.

"Hansabankas" priklauso pirmaujančiai finansinei grupei Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi daugiau nei 9,1 mln. privačių ir beveik 483 tūkst. Verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Švedijoje. Grupė turi 465 padalinius Švedijoje ir 300 pasalinių Baltijos šalyse. "Swedbank" grupėje dirba virš 20 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – virs 3 tūkstančių. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa investicijų valdymas", "Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".
 
Dar nėra komentarų