M.Mobius: investuotojai realizuoja pelnus Amerikoje ir renkasi užsienį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-02 17:11 Komentarai: (0)
Amerikos akcijų rinka yra rekordinėse aukštumose, nes investuotojai tikisi tolesnio kompanijų veiklos rezultatų gerėjimo, tad yra pasiryžę mokėti daugiau. Tačiau kai kurie iš jų jau realizuoja pelnus ir investuoja juos užsienyje.

Templeton Emerging Markets Group investicinės kompanijos vykdomasis vadovas Mark Mobius atkreipia dėmesį, jog užsienio šalių valiutos stiprėja Amerikos dolerio atžvilgiu, tad užsienio valstybinių kompanijų akcijų vertės vertinant doleriais tampa labiau vertingesnės.

Jis pabrėžė, kad Kinija ir Indija demonstruota spartų augimą, tuo tarpu Brazilija atsigauna po gilios recesijos.

Žinoma, akcijų rinka gautų papildomą stimulą jei Amerikos prezidentas Donald Trump galėtų realizuoti savo pažadus ir planus susijusius su mokesčių ir reguliavimo mažinimu, bei išlaidų infrastruktūros srityje didinimu. Tačiau iki šiol jo komandai nepavyksta pakeisti Obamacare sveikatos priežiūros įstatymo.

„Mes tikimės, kad Trump politika paskatins didesnį augimą Amerikoje, kas padėtų ir būtų naudinga visiems, bet man atrodo, kad pinigai greičiausiai atsitraukia iš Amerikos, bandoma uždirbti užsienyje. Amerikos rinkai vis dar sekasi gerai, bet žmonės atitraukia pinigus iš Amerikos rinkos ir investuoja užsienyje“ - reziumavo žinomas investuotojas Mark Mobius.

Nuo šių metų pradžios Amerikos akcijų rinkos pagrindinis indeksas S&P 500 paaugo 10,6 procento, Kinijos akcijų rinkos Shanghai Composite indekso vertė padidėjo 5,9 procento, Indijos SENSEX 30 - 22 procentais, o Brazilijos Bovespa indekso vertė pakilo 10,8 procento.
 
Dar nėra komentarų