"Evli" plečia veiklą Rusijoje, įsigydama "Avanko" akcijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-02-25 12:32 Komentarai: (0)
“Evli Bank” išplėtė savo veiklos rinkas įsigijusi 49,9 proc. Rusijos įmonių finansų kompanijos “Avanko” akcijų. Bendrovės “Avanko”, turinčios filialus Sankt Peterburge ir Maskvoje, likusios akcijos (50,1 proc.) priklauso jos vadovams.“Avanko” turi daugiametės patirties Rusijos finansų rinkoje, jos klientų sąraše ne tik Rusijos, bet ir tarptautinės kompanijos.

Po šio įsigijimo “Evli” įmonių finansų ekspertų pajėgas sustiprins dar 24 Rusijos profesionalai, kurie nuo šiol galės glaudžiai bendradarbiauti su “Evli” finansų specialistų komandomis Suomijoje, Švedijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.“Šis plėtros etapas, kaip numato “Evli” strategija, sustiprins mūsų konkurencinius pranašumus Baltijos regione.

“Evli” svarbiausios rinkos yra Baltijos jūros regionas, Rusija bei kitos buvusios Sovietų sąjungos valstybės. Šių rinkų, skirtingų pramonės šakų, ekonomikos specifikos išmanymas yra vienas iš mūsų pranašumų”, - pažymėjo “Evli Bank” generalinis direktorius Maunu Lehtimaki.

“Bendradarbiavimas su “Evli” sustiprins “Avanko” pozicijas Rusijos rinkoje, praplės klientų ratą, o taip pat atvers kelius didesniems projektams ir sandoriams. Be to, mes turėsime puikias galimybes pasinaudoti “Evli” ekspertų patirtimi tokiose srityse, kaip turto valdymas, kapitalo rinkos ir pirminių akcijų pasiūlymų organizavimas (IPO). Esame tikri, jog galimybė Rusijos kompanijoms organizuoti IPO OMX Šiaurės šalių vertybinių popierių biržoje taps dar vienu mūsų išskirtinumo faktoriumi”, - sakė Grigorij Dudarev, “Avanko” generalinis direktorius.

Pasak Mikael Thunved, “Evli” įmonių finansų padalinio vadovo, bendra įmonė suteiks puikias galimybes ir “Evli” klientams. “Į Rusiją nukreiptų investicijų apimtis labai sparčiai auga. Dėl šios priežasties “Evli” stiprina savo pajėgas būtent šiame regione. Dabar yra puikus metas “Evli” įžengti į sparčiai augančią Rusijos įmonių finansų rinką”, - pažymėjo jis.“Rusijos ekonomika – beveik dešimta pagal dydį pasaulyje. Prognozuojama, jog iki 2020 metų ji užkops iki penktosios vietos pozicijos. Neabejotinai, verslo santykiai tarp Šiaurės šalių ir Rusijos per artimiausius metus sparčiai augs ir intensyvės”, - pažymėjo M. Thunved.

“Evli” grupė yra įvykdžiusi ne vieną verslo projektą Rusijoje: 2004 metais “Evli” pristatė pirmąjį tiesioginių investicijų į Rusiją fondą. Šiuo metu ji valdo 300 milijonus eurų pritraukusius 3 fondus, kurie investuoja į Rusiją ir NVS šalis.

Nuo 2006 metų Sankt Peterburge veikia “Evli Property Investments Ltd.” (EPI). Nekilnojamojo turto fondas “EPI Rusija I“ specializuojasi Sankt Peterburgo NT rinkoje ir šiuo metu yra investavęs 250 mln. eurų į 3 didelius projektus. “Evli” paslaugų portfelyje yra ir kapitalo rinkų tyrimas “Šiaurės kompanijų plėtra į Rusiją ir Rytų Europą”, kurio dėmesio centre – bendrovės, jau veikiančios šiose rinkose arba turinčios planų plėstis Rusijoje ir Rytų Europoje. Šis produktas remiasi tyrimais, kuriuos “Evli “ banko analitikai vykdo Rusijoje ir Rytų Europos šalyse.
 
Dar nėra komentarų