J.Rogers perspėja apie artėjantį visų laikų krachą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-14 02:27 Komentarai: (3)
Gerai žinomas investuotojas ir žaliavų rinkos žinovas Jim Rogers perspėja apie artėjantį visų laikų didžiausią krachą arba griūtį, kurios galime sulaukti per artimiausius dvejus metus.

„Kai kuriose Amerikos įmonių akcijose jau matomas spekuliacinis burbulas. Burbulas susidaro, o po to sprogsta. Mums jau reikėtų nerimauti“ - sakė jis.

Jo nuomone, kracho arba griūties sulauksime vėliau šiais metais, arba kitais metais.

„Įdomu, jog tai visuomet nutinka tuomet, kai niekas nesitiki. 2007 metais Islandija bankrutavo. Žmonės sakė, Islandija? - tai kažkokia šalis? jie turi rinką? o tada bankrutavo Airija. Po to Bear Stearns bankas, o po to ir Lehman Brothers investicinis bankas. Tai panašu į spiralę. Visada nutinka tai, ko nesitiki“ - teigė Jim Rogers.

Tiesa, jis nekonkretizavo, kas gi lems šią artėjančią visų laikų griūtį.

„Tai galėtų būti Amerikos pensijų planas, kuris gali žlugti, ir kaip jūs žinote, daugelis iš jų yra neveikiantys. Tai gali būti kokia nors šalis, kurios mes nestebime. Tai gali būti įvairūs dalykai. Tai gali būti karas, nors mažai tikėtina, kad bus karas, bet tai bus kažkas. Tai bus blogiausias dalykas per jūsų gyvenimą, ir per mano gyvenimą taip pat. Būkite susirūpine“ - sakė minimas investuotojas.

Jis prognozuoja, kad Centrinių bankų atstovai veltui bandys išvengti to, kas yra neišvengiama.

„Tai kas nutiks, tai jie šiek tiek labiau padidins palūkanas. Kai padėtis tikrai pablogės, žmonės pradės skambinti ir sakyti: tu turi mane išgelbėti, tai Vakarų civilizacija. Tai sužlugs. Tuomet FED, kurį sudaro biurokratai ir politikai, pasakys - na mes geriau kažką darykime. Ir jie pabandys, bet tai neveiks. Tai sukels tam tikrus ralius, bet tai šįkart neveiks“ - prognozuoja Jim Rogers.

„Jūs pamatysite vyriausybių žlugimus. Jūs šįkart visur aplinkui pamatysite šalių žlugimus. Praėjusį kartą žlugo Islandija. Kitos šalys žlugs, jūs viso to pamatysite daugiau“ - sakė jis.

„Jūs pamatysite kaip išnyksta partijos. Jūs pamatysite kaip institucijos, kurios veikė ilgą laiką (Lehman Brothers egzistavo daugiau nei šimtą penkiasdešimt metų) dings. Daugelis žmonių to net neatsimena. Jūs pamatysite dar daugiau“ - reziumavo gerai žinomas investuotojas ir žaliavų rinkos žinovas Jim Rogers.
 
1.   Parašė kibiras   2017-06-14 09:34  

šitas tai geras pesimistas

 
2.   Parašė SPeed_FANat1c   2017-06-14 12:45  



islandija zlugo, net nebuvau gordejes tokio dalyko. Idomu kas te buvo kitaip nei visose salyse per 2008 krize

 
3.   Parašė SPeed_FANat1c   2017-06-14 12:49  

Bet paziurejus i europos saliu akciju indexus, tai nepasirode kad ten stiebesi tiek kiek jav, tai gao ir kris bus maziau kur

O siaip kokia cia problrma jam krachas, jei taip tiki kad taip baisu bus, tai pashortint reik, ir bus nebaisu o gerai?