Investavimo į ETF strategija ir taktika. Praktikumas.

» Seminarai, renginiai
Bene naudingiausia, pigiausia ir suprantamiausia investavimo priemonė individualiam investuotojui.
Vietovė: Vilnius Data: 2016-12-08 18:00 Komentarai: (0) Vertinimai:
Investavimo į ETF strategija ir taktika
Vilniuje, gruodžio 5, 8, 12 ir 15 dienomis, pirmadieniais ir ketvirtadieniais
nuo 18:00 iki 21:15
Iš viso 16 akademinių valandų.


ETF (biržoje prekiaujami fondai) – bene naudingiausia, pigiausia ir suprantamiausia investavimo priemonė individualiam investuotojui. Daug apie tai šnekama, tačiau kaip tai padaryti realiame gyvenime – kaip pasirinkti fondą, investavimo strategiją ir sumažinti galimų netekimų riziką? Šiame cikle daug praktikos – dalyje paskaitų reikės turėti kompiuterį.

Kodėl Jums reikia išmanyti investavimą į ETF?

Jei dairotės kur įdarbinti savo pinigus, rinka Jums siūlo daugybę įvairiausių fondų. Mažiau patyrę investuotojai labiau kreipia dėmesį į prieaugio grafą ir visai mažai rūpinasi kiek sumokės valdymo mokesčių. Ką gali pakeisti 1 ar 2 procentai per metus?

1200 eurų,

tiek maždaug valdymo mokesčių sumokėsite daugiau per 10 metų investavę 5000 eurų sumą su tikėtina 5 proc.vidutine metine grąža į aktyviai valdomą fondą, užuot pasirinkę ETF. * (Skaičiavimo prielaidos)

2068 doleriai,

toks buvo realus istorinis pastarųjų 10 metų skirtumas, investavus 5000 dolerių sumą į S&P 500 aktyviai valdomą fondą ir indeksinį fondą (skaičiavimui pasirinktas dėl to, kad tokiam laikotarpiui trūksta ETF istorinių duomenų) . Kitaip tariant, investavę į Franklin Mutual Beacon A (TEBIX) aktyviai valdomą fondą 5000 dolerių po 10 metų jūs turėtumėte 7392, tuo tarpu investavę į „aklai“ S&P 500 indeksą sekantį fondą Vanguard 500 Index Inv (VFINX) ir sutaupę valdymo mokesčių galiausiai turėtumėte 9460 dolerių. Beveik du kartus didesnę grąžą.**

Galbūt verta mokėti tuos pinigus fondų valdytojams vien todėl, kad ilgainiui jie uždirs didesnę grąžą arba išgelbės jūsų pinigus, kai rinkos smarkiai kris? Deja,

14,64 proc.

Tik tiek aktyviai valdomų fondų investuojančių į S&P500 sąrašo įmones per 10 metų sugebėjo aplenkti indeksą.

TAI KODĖL UŽ PRASTESNĮ REZULTATĄ REIKIA MOKĖTI DAUGIAU?

16 akademinių valandų praktinių mokymų kursas

INVESTAVIMO Į ETF STRATEGIJA IR TAKTIKA

Lektorė:


Daiva Gerulytė – daugiau kaip dvidešimties metų patirtis finansų rinkose, institucinių portfelių, pensijų fondų valdyme Lietuvoje ir Švedijoje. Pradėjusi profesionalaus investuotojo karjerą tuometiniame Lietuvos taupomajame banke, po metų jau vadovavo šio banko finansų maklerio skyriui, o netrukus ėmėsi naujų iššūkių sukurti ir valdyti šio banko iždo užsienio obligacijų portfelį. 2003 metais tapo pirmojo Lietuvoje pinigų rinkos fondo valdytoja, o nuo 2004 m. perėjusi į tuometinę UAB „Hansa-LTB investicijų valdymas“ tapo didžiausio pensijų fondų turto Lietuvoje valdytoja, bendrovės valdybos nare. Nuo 2009 metų tris metus dirbo Swedbank grupės fondų valdymo bendrovės Swedbank Robur AB Stokholmo biure, kur buvo atsakinga ne tik už lietuviškų pensijų fondų valdymą, bet ir buvo švediškų pensijų fondų valdymo grupės narė. Būdama aktyvi FAA narė Daiva nuolat dalinasi savo patirtimi su kolegomis, studentais ir plačiąja visuomene, rašydama straipsnius bei skaitydama paskaitas, kartu su bendraminčiais organizuodama viešas diskusijas, konferencijas.

Daivos Gerulytės straipsnis „Mėgėjai pranašauti kalba, kad kitą globalią krizę sukels ETF“ žurnale „Investuok“

Mokymų programa:

1. Pradžia. Kas tai yra investicinis fondas, indeksinis fondas
2. Kaip veikia ETF
3. Kaip prekiauti ETF?
4. Kaip pasirinkti obligacijų ir kitų turto klasių ETF
5. Indeksai. Kokie jie būna ir kurie patraukliausi individualiam investuotojui.
6. Valiutos rizikos valdymas ETF portfelyje
7. Kaip iš keletos panašių ETF pasirinkti tinkamiausią
8. Kuo ETF skiriasi nuo kitų investavimo instrumentų
9. Didžiausios ETF rizikos ir kaip jų išvengti.
10. Asmeninio ETF portfelio sudarymas.

Ko tikėtis po mokymų?

Mažiausiai ką gausite, tai išmoksite naudotis vienu efektyviausiu ir pigiausiu investavimo instrumentų rinkoje, o dauguma pagerins savo investicinę grąžą, nepriklausomai nuo to į kokius instrumentus jie lig šiol investavo.

Garantijos

Dalyvaudami mokymuose, Jūs niekuo nerizikuojate. Gražinsime Jums 100 proc. už mokymus sumokėtų pinigų, jei jie neatitiks Jūsų lūkesčių.

Ženkite koja kojon su laiku – pasirenkite šiuolaikiškam efektyviam investavimui.

Registracija: http://www.investuok.org/akademija/

Daugiau informacijos el. paštu mokymai@investuok.eu arba telefonu 8 678 79955.
 
Dar nėra komentarų