Auksas rodo, jog laimės H.Clinton

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-11-08 17:58 Komentarai: (0)
Didžiausias per mėnesio laikotarpį aukso kainos kritimas tuoj prieš pat Amerikos prezidento rinkimus, anot investicinio banko Goldman Sachs Group specialistų, rodo, jog juos laimės demokratų kandidatė Hillary Clinton.

Vakarykštės prekybos sesijos metu minimo vertingojo metalo kaina smuktelėjo beveik dviem procentais, arba labiausiai nuo pat spalio ketvirtos dienos. Visa tai susiję su informacija, jog padidėjo Hillary Clinton šansai laimėti rinkimus.

„Mūsų ekonomistai įsitikinę, kad pono Trump atveju susiduriame su dideliu rinkėjų deficitu daugelyje valstijų, kas smarkiai kontrastuoja su Hillary Clinton situacija. Norėdama laimėti ji turi nugalėti vienoje iš labiausiai konkurencingų valstijų, kur šiuo metu lyderiauja, t.y. Koloradas, Nevada arba Šiaurės Karolina ir išlaikyti savo pastebimą persvarą kitose“ - sakė Goldman Sachs banko analitikas Max Layton.

Pastarosiomis savaitėmis aukso kaina rinkoje labai stipriai koreliavo arba judėjo pagal pranešimus susijus su Amerikos prezidento rinkimais.

„Per paskutines dienas aukso kaina teigiamai koreliavo su apklausomis rodančiomis, jog laimės Donald Trump. Todėl mūsų ekonomistai įsitikinę, kad Hillary Clinton pergalė yra labiau tikėtina“ - reziumavo Goldman Sachs banko analitikas Max Layton.

Tiesa, šiandien artėjant vakarui rinkoje už unciją aukso buvo mokama po 1284.45 dolerius, arba 0,19 procento daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios šis metalas jau pabrango beveik dvidešimt vienu procentu, o per pastaruosius vienerius metus jo vertė pakilo 17,5 procento.
 
Dar nėra komentarų