Centrinis Anglijos bankas 25 punktais sumažino palūkanų normą o ECB palūkanų nekeitė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-02-07 15:08 Komentarai: (0)
Centrinis Anglijos bankas, kaip ir buvo prognozuota 25 baziniais punktais sumažino palūkanų normą iki 5,25 procentų. Toks sprendimas buvo priimtas siekiant sumažinti ekonomikos lėtėjimą. „Užsienio rinkose ekonomikos augimas lėtėja, o suirutė finansų rinkose dar nesibaigė“, - teigiama banko pranešime spaudai.

Panašų palūkanų mažinimą centrinis Anglijos bankas atliko ir gruodžio mėnesį, kuomet dėl panašių priežasčių palūkanos taip pat buvo sumažintos 25 baziniais punktais. Po centrinio Anglijos banko sprendimo, svaro sterlingu kursas prieš dolerį sumažėjo 0,4 procento.

Tuo tarpu Europos centrinio banko monetarinės politikos komitetas, kaip ir buvo prognozuota nepakeitė bazinės palūkanų normos, kuri liko 4 procentai. Taip centrinis Europos bankas siekia pažaboti įsismarkavusią infliaciją.

Rinkoje bankas patiria vis didesnį spaudimą, kad lėtėjant ekonomikos augimui palūkanas mažinti būtina, tačiau pagrindinis ECB uždavinys yra valdyti kainų pokyčius. Infliacijai išaugus iki 3,2 proc. centrinis bankas nusprendė palikti tą pačią palūkanų normą, nepaisant tok, kad ekonomikos augimas ir rodo aiškius lėtėjimo požymius.

Platesnį komentarą apie sprendimą ECB vadovas Jean Claude Trichet pateiks spaudos konferencijoje.
 
Dar nėra komentarų