„MBIA“ ketina leisti naują akcijų emisiją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-02-07 12:04 Komentarai: (0)
Didžiausia JAV obligacijų draudėja „MBIA“, kuri pastaruoju metu susidūrė su itin didelėmis finansavimo problemomis, pareiškė apie ketinimus išleisti naują akcijų emisiją ir pritraukti per 750 mln. dolerių kapitalą. Taip kompanija stengiasi išvengti didžiųjų reitingų agentūrų skolinimosi reitingų sumažinimo, kursi galėtų reikšti „MBIA“ bankrotą.

Tačiau reitingų agentūra „Fitch“ pareiškė, kad net ir pritrauktas kapitalas gali nepadėti išlaikyti didžiausią reitingą, kadangi galimi kompanijos nuostoliai dėl apdraustų obligacijų susieitų su rizikingomis būsto paskolomis gali būti labai dideli.

Analitikai teigia, kad „MBIA“ bus labai sunku išplatinti 50,3 mln. paprastųjų akcijų. Tačiau privataus kapitalo bendrovė „Warburg Pincus“, kuri yra investavusi per 500 mln. dolerių į „MBIA“ pareiškę, kad jei bendrovei nepavyks išplatinti visų akcijų, likusias supirks ji.

„MBIA“ pagrindinis konkurentas „Ambac Financial Group“, susidūręs su tokiomis pačiomis problemomis, atidėjo savo planus išleisti 1 mlrd. vertės konvertuojamasias akcijas dėl sunkios padėties akcijų rinkose.
 
Dar nėra komentarų