D.Trumpa: Pieno rinka šiemet stabilizuosis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-02-06 12:06 Komentarai: (0)
Praėję 2007 metai pieno perdirbimo sektoriaus bendrovėms buvo itin sėkmingi. Pienininkai pusiau juokais , pusiau rimtai kalba, jog metai buvo sėkmingiausi nuo antrojo pasaulinio karo meto. Tačiau šiemet rinka turėtų stabilizuotis.

Vienos didžiausių Lietuvos perdirbimo įmonių „Rokiškio sūris“ valdybos pirmininko Daliaus Trumpos teigimu, šiemet tokių rezultatų kaip pernai tikrai nesitikima ir tai yra normalu. Tai nereiškia, jog pieno sektoriaus plėtra sustojo, tačiau ji grįš į normalias vėžes. Metai bus sąlyginai prastesni nei 2007-ieji, tačiau geresni nei 2006-ieji.

„Rokiškio sūris“ grupės šių metų sausio mėnesio preliminarūs pardavimai sudarė 46,428 mln. litų ir buvo 16,6 proc. mažesni negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį. Pernai analogišką mėnesį konsoliduoti pardavimai sudarė 55,69 mln. litų. Šių metų sausio mėnesio pardavimai buvo beveik 7,5 mln. didesni nei prieš mėnesį. 2007 metų gruodį pardavimai siekė 38,950 mln. litų.

Anot D.Trumpos, gruodžio ir sausio mėnesiais buvo juntama rinkos sąstingis po vasaros bumo. Kainos bei vartojimas krito. Tarptautinėse rinkose sūrio kainos krito dešimtadaliu, išrūgų beveik perpus, tačiau išliko didesnės nei 2006 metų tuo pačiu laikotarpiu. Tačiau rinka be produkcijos ilgai negali būti ir jau paskutinės sausio bei pirmosios vasario dienos aiškiai rodo, jog rinka atsigavo.

Užsienyje pieno produktų kainos krito, ne išimtis ir Lietuva. Jau nuo ketvirtadienio „Rokiškio sūris“ mažins produkcijos kainas didžiuosiuose prekybos centruose, o kovo mėnesį kainos bus dar apkarpytos.
 
Dar nėra komentarų