VPK perspėja investuotojus dėl Real trade group, Fibo group, North finance Ltd, Vilniaus dilingo centras, UAB AVSC group veiklos Lietuvoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: VPK Data: 2008-02-05 11:21 Komentarai: (0)
Vertybinių popierių komisija (toliau – Komisija) yra informuota, kad Real trade group, Fibo group, North finance company Ltd, Vilniaus dilingo centras Lietuvos investuotojams siūlo tarpininkavimo paslaugas prekiaujant finansiniais susitarimais dėl skirtumų (angl. Contract for difference). Tokia aukščiau išvardintų bendrovių veikla apima tarpininkavimą sudarant sandorius dėl finansinių priemonių, todėl ji traktuotina kaip investicinių paslaugų teikimas, kuriam būtina Komisijos išduota finansų maklerio įmonės licencija.

Komisija yra informuota, kad UAB AVSC group siūlo investicijų į obligacijas, fondus, finansinių priemonių portfelio valdymo paslaugas, savo paslaugų reklamoje naudoja žodžius „finansų patarėjai“. Tokia veikla traktuotina kaip investicinių paslaugų teikimas, kuriam būtina Komisijos išduota finansų maklerio įmonės licencija.

Komisija praneša, kad aukščiau išvardintos bendrovės neturi Komisijos išduotos licencijos teikti investicines paslaugas Lietuvoje, nesikreipė į Komisiją dėl licencijos išdavimo, todėl neturi teisės Lietuvoje teikti investicinių paslaugų. Pažymėtina, kad Komisija nurodė aukščiau išvardintiems asmenims nutraukti veiklos, susijusios su investicinių paslaugų teikimu, vykdymą Lietuvos Respublikoje.

Komisija ragina Lietuvos investuotojus atsižvelgti į šį perspėjimą ir laikytis ypatingo atsargumo Real trade group, Fibo group, North finance company Ltd, Vilniaus dilingo centras ir UAB AVSC group teikiamų paslaugų ir siūlomų įsigyti finansinių priemonių atžvilgiu, kadangi joms nėra taikomi Finansinių priemonių rinkų įstatyme įtvirtinti investuotojų apsaugos ir jų teisių gynimo mechanizmai, t.y. visa rizika tenka investuotojui.

Komisija primena, kad Lietuvoje veikiančių licencijuotų Lietuvos ir užsienio šalių tarpininkų sąrašą galima rasti Komisijos svetainėje adresu: http://www.vpk.lt/lt/rinkos-dalyviai/emitentai/
 
Dar nėra komentarų