Aukso kaina pakilo virš 1300 dolerių už unciją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-02 15:01 Komentarai: (0)
Ši savaitė itin optimistiškai prasidėjo investavusiems į auksą, nes šio vertingojo metalo kaina pirmadienio prekybos metu pašoko dar labiau virš psichologiškai svarbaus 1300 dolerių už unciją lygio.

Žinoma, prie aukso kainos, kuri prieš tai buvo pasikoregavusi ir tuo pačiu buvo savotiškoje konsolidacijos fazėje, augimo dolerine išraiška prisidėjo Amerikos valiutos dar didesnis susilpnėjimas.

Šiandien po pietų rinkoje už vieną Trojos unciją aukso buvo mokama po 1302 dolerius, arba 0,53 procento daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu, na o vienu metu kaina buvo pakilusi ir iki 1304.25 dolerių, t.y. rekordinė kaina per pastaruosius vienerius metus ir didžiausia nuo pat praėjusių metų pradžios.

Auksas brangsta jau net šeštą prekybos sesiją iš eilės. Vien per praėjusią savaitę jo vertė ūgtelėjo apie penkis procentus. Tuo tarpu sidabro kaina po pietų buvo pakilusi 0,5 procento, platinos - 0,45 procento.

Kai kurie analitikai prognozuoja, kad aukso kaina per artimiausią mėnesį gali pakilti net iki 1400 dolerių už unciją, tačiau yra ir tų, kurie mano, jog galime sulaukti korekcijos, arba greitų pelnų realizavimo.

„Nors mes turime aukso ilgąsias pozicijas, tačiau per praėjusią savaitę sumažinome turimą kiekį, nes mes manome, kad paskutiniu metu spekuliatyviai nusiteikę investuotojai stumtelėjo kainą į viršų. Tą patį galima pasakyti ir apie sidabrą, platiną ir paladį“ - pareiškė Commerzbank analitikai.

„Kaip ir daugelio kitų žaliavų atveju, mes manome, kad vertingųjų metalų kainų ralis yra perdėtas, todėl susidaro sąlygos korekcijai“ - pridėjo jie.

Nuo šių metų pradžios auksas jau pabrango net 22,8 procento, sidabro kaina pašoko dar labiau, t.y. beveik trisdešimt procentų, o platina pabrango 21,6 procento. Per pastaruosius vienerius metus šių metalų kainos atitinkamai pakilo apie dešimt procentų, 9,4 procento bei krito 5,5 procento.
 
Dar nėra komentarų