A.Tsipras - per dvi dienas bus pateikti konkretūs pasiūlymai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-07-08 12:33 Komentarai: (0)
Graikijos premjeras Alexis Tsipras šiandien pareiškė, jog per dvi dienas bus pateikti konkretūs pasiūlymai skirti pasiekti susitarimą su kreditoriais. Jose bus numatytos reformos ir teisingas naštos paskirstymas.

Jis taip pat pageidauja aptarti šalies skolų restruktūrizavimą.

„Mes žinome, kad turime įgyvendinti reformas, tačiau našta turi būti paskirstyta teisingai, kad būtų palengvinta visuomenės situacija” - Europos parlamente sakė Alexis Tsipras.

Graikijos premjeras pabrėžė, jog jie nori pasiekti susitarimą su šalies kreditoriais, kuris tuo pačiu leis šaliai išeiti iš krizės.

Jis taip pat atskleidė, jog Graikijos valdžios atstovai jau pateikė preliminarius pasiūlymus bei tuo pačiu pateikė prašymą gauti paramą iš Europos stabilumo mechanizmo.

„Per dvi dienas sukonkretinsime pasiūlymus, kad būtų pasiektas susitarimas” - pridėjo Graikijos premjeras Alexis Tsipras.

„Tikrai nenorime konfrontacijos su Europa” - patikino jis.

Tuo tarpu Atėnų birža ir toliau išlieka uždaryta, na o Graikijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas rinkoje šiandien pašoko nuo 18,273 iki 19,278 procento, kai dar birželio 26 dieną jis siekė 10,86 procento.
 
Dar nėra komentarų