A.Tsipras turi pateikti rimtus pasiūlymus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-07-07 02:02 Komentarai: (0)
Durys deryboms dėl Graikijos krizės išlieka atviros, pirmadienį Paryžiuje susitikę pareiškė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande ir Vokietijos Kanclerė Angela Merkel. Francois Hollande taip pat pabrėžė, kad Graikijos premjeras turi pateikti rimtus pasiūlymus.

Jis teigė, kad pateikti pasiūlymai galėtų pavirsti į rimtą programą, kuri suteiktų ilgalaikę perspektyvą.

„Graikijai reikalinga ilgalaikė perspektyva euro zonoje, su stabiliomis taisyklėmis, taip pat kaip ir euro zonai. Dabar neliko daug laiko” - sakė Prancūzijos prezidentas.

„Šįkart iš Graikijos premjero tikimės aiškių pasiūlymų. Labai svarbu, kad greičiau gautume tokius pasiūlymus, kurie leis mums rasti išeitį iš dabartinės padėties” - teigė Vokietijos Kanclerė Angela Merkel.

„Mes sakome labai aiškiai, kad derybų durys lieka atviros ir būtent vadovaujantis tokia dvasia turi būti suprantamas antradienio euro zonos lyderių susitikimas. Tuo pačiu metu mes sakome, kad šiuo metu nėra patenkinti reikalavimai būtini pradėti derybas dėl tam tikros programos, Europos stabilumo mechanizmo (ESM)” - pabrėžė ji.

Vokietijos Kanclerė tuo pačiu pareiškė, jog Graikija turėtų prisiimti atsakomybė už savo ekonomikos reformavimą. Savo ruožtu Prancūzijos prezidentas teigė, jog labai svarbu, kad Europa pademonstruotų solidarumą su Graikija.

Abiejų šalių lyderiai nurodė, jog jie gerbia sekmadienį įvykusio referendumo Graikijoje rezultatus.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras naujus pasiūlymus pateiks jau šį antradienį kuomet Briuselyje į specialų susitikimą susirinks euro zonos šalių lyderiai. Pasak apžvalgininkų, Atėnai taip pat pateiks prašymą dėl Graikijos skolų sumažinimo.
 
Dar nėra komentarų