„OMV“, „PKN Orlen“ bei „Lotos“ – patraukliausios naftos kompanijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-01-11 12:13 Komentarai: (0)
Tarptautinės finansinės institucijos “ING” energetikos sektoriaus analitikai teigia, kad didžiausią perspektyvą Centrinėje ir Rytų Europoje turinčios naftos kompanijos yra Austrijos “OMV” bei Lenkijos “PKN Orlen” bei “Lotos”, praneša naujienų portalas “Bloomberg”.

Pasak „ING“ energetikos sektoriaus analitiko Tamaso Pletserio naftos kompanijų pelningumo maržos kitais metais turėtų ženkliai sumažėti dėl prognozuojamo ekonominio nuosmukio JAV. Bet to kitais metais nenusimato jokių didesnių kompanijų susijungimų ar įsigijimų. Austrijos naftos kompanijai „OMV“ greičiausiai nepavyks įsigyti Vengtijos „Mol“. „OMV“ taip pat greičiausiai atidė Kroatijos naftos kompanijos „INA“ pardavimą dėl politinių priežasčių.

Kadangi pelno mažos kitais metais sumažės, regiono naftos kompanijos taps mažiau patrauklios investuotojams, tačiau Lenkijos ekonomikos augimas turėtų padėti šalies naftos kompanijoms. Jų patrauklumą labiausiai ir įtakos visos ekonomikos augimas. Tuo tarpu „OMV“ investuotojams patraukli išliks dėl savo naftos gavybos bei paieškos operacijų.
 
Dar nėra komentarų