JAV akcijų rinkoje vėl korekcinės nuotaikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-01-09 08:58 Komentarai: (0)
JAV akcijų rinkoje antradienį vėl įsigalėjo korekcinės nuotaikos ir indeksai nusirito dar po daugiau nei 1 proc. žemyn. rinkoje pasklidus gandams apie dar didesnes nei tikėtasi didžiausios JAV būsto paskolų teikėjos „Countrywide Financial“ situaciją investuotojai puolė į paniką. Tiesa kompanijos vadovas tuos gandus iš karto paneigė, tačiau akcijos kaina vakar nusirito 28,4 proc. žemyn.

„Dow Jones Industrial Average“ indeksas antradienį nukrito 1,86 proc., „Standart & Poor 500“ indeksas smuktelėjo 1,84 proc., o informacinių technologijų kompanijų indeksas „Nasdaq Composite“ leidosi 2,36 procento.

Didžiausios šalies mobilaus ryšio tiekėjos „AT&T“ akcijos taip pat nukrito 4,56 proc., po to kai kompanijos vadovas ir valdybos pirmininkas Randall Stephenson pareiškė, kad jo valdoma kompanija jau dabar jaučia šiokį tokį vartojimo sumažėjimą.

Nors rinkoje ir tikimasi Federalinio rezervų banko palūkanų mažinimo 50 bazinių punktų, finansinio sektoriaus bendrovių akcijos vis tiek leidosi žemyn. „Bearn Stearns“ akcijos atpigo 6,66 proc., „MBIA“ – 20,66 proc., o „AMBAC“ – 16,7 procento.
 
Dar nėra komentarų