Azijos rinkose antradienį vyravo permainingos nuotaikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-01-08 14:14 Komentarai: (0)
Azijos akcijų rinkose ir antradienį vyravo permainingos nuotaikos, o pagrindiniai indeksai nepasižymėjo vieninga kryptimi. Japonijos akcijų rinka, beveik visą dieną praleidusi raudonojoje teritorijoje, prekybos pabaigoje sugebėjo pakilti į teigiamas pozicijas. Japonijos rinkoje dominavo pigių akcijų ieškotojai, kurie labiausiai domėjosi bankų, laivybos ir geležinkelių kompanijų akcijomis. Pagrindinis Tokijo biržos „Nikkei 225 Average“ indeksas antradienį ūgtelėjo 0,19 procento.

Pietų Korėjos „Kospi“ indeksas antradienį prekybą baigė nusileidęs dar 0,3 proc. ir jau pasiekė lapkričio 23 dienos žemumas. Investuotojai išsipardavė elektronikos prekių gamintojų bei bankų akcijas baimindamiesi dėl JAV ekonomikos sulėtėjimo.

Australijos „S&P/ASX 200“ indeksas antradienį taip pat leidosi 0,56 procento. Didžiausią spaudimą Sidnėjaus biržoje patyrė žaliavų kompanijų akcijos. Tiek „Rio Tinto“, tiek „BHP Billiton“ akcijos pigo.

Honkongo biržos pagrindinis indeksas „Hang Seng“ nukrito 0,3 proc., nepaisant to, kad ryte buvo šoktelėjęs į viršų, kurį paskatino nekilnojamo turto bendrovių kilimas.
 
Dar nėra komentarų