DNB banko devynių mėnesių rezultatas: nuosaiki plėtra tęsiasi

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt* Data: 2014-10-23 12:48 Komentarai: (0)
Toliau augant verslo apimčiai ir veiklos efektyvumui, didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausantis AB DNB bankas per pirmuosius devynis šių metų mėnesius uždirbo 42,3 mln. litų pelno prieš mokesčius, palyginti su 36,4 mln. litų atitinkamu 2013 m. laikotarpiu.

Atskaičius mokesčius, per pirmuosius devynis 2014 m. mėnesius AB DNB bankas uždirbo 35,6 mln. litų grynojo pelno, palyginti su 36,4 mln. litų atitinkamu laikotarpiu pernai. Rezultatas yra neaudituotas ir apskaičiuotas pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus.

„Tęsiasi nuosaikus augimas, kurį lėmė toliau augę paskolų ir indėlių portfeliai, subalansuotas rizikos valdymas ir veiklos efektyvumas. Didėjant verslo apimčiai uždirbome daugiau, o veiklos sąnaudos buvo mažesnės. Pozityvu buvo ir tai, kad skiriant daug dėmesio savitarnos infrastruktūros plėtrai, grynųjų pinigų operacijų skyriuose per metus sumažėjo daugiau nei trečdaliu, o tai mums atvėrė galimybę skirti daugiau laiko konsultuoti klientus taupymo, skolinimosi ar kitais sudėtingesniais finansiniais klausimais. Tai taip pat padėjo sušvelninti sąnaudų, susijusių su banko pasirengimu euro įvedimui Lietuvoje, augimą. Pasiekti rezultatai aiškiai rodo - mūsų kryptis įgyvendinant į kliento poreikius orientuotą verslo modelį pasiteisina, ypač kai rinkoje vyrauja itin žemos palūkanų normos, o šalies ekonomika auga lėčiau nei manyta,“ – komentuodamas devynių mėnesių rezultatus sakė AB DNB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Bjornar Lund.
AB DNB banko grynasis paskolų portfelis, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, išaugo 3,8 proc. iki 9,74 mlrd. litų rugsėjo pabaigoje. Tam didžiausios įtakos turėjo išaugęs ūkio subjektų finansavimas, padidėjusi būsto kreditų ir vartojimo paskolų paklausa. Banko paskolų portfelis individualiems klientams, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, išaugo 4,9 proc. iki 4,23 mlrd. litų, o paskolos juridiniams asmenims padidėjo 2,9 proc. iki 5,5 mlrd. litų.

AB DNB banko indėlių portfelis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 5,0 proc., iki 6,62 mlrd. litų. Tam įtakos turėjo toliau augęs individualių ir verslo klientų, kurie rinkosi DNB pagrindiniu banku, skaičius. Tai taip pat turėjo teigiamos įtakos pajamų iš pagrindinės bankinės veiklos augimui.

AB DNB banko grynosios palūkanų, paslaugų ir komisinės pajamos per pirmuosius devynis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, padidėjo 3,4 proc. iki 233,1 mln. litų. Per šį laikotarpį banko operacinės ir kitos išlaidos sumažėjo 4,5 proc. iki 199,4 mln. litų.

AB DNB banko paskolų nuostoliai per pirmuosius devynis šių metų mėnesius sudarė 15,2 mln. litų palyginti su 9,9 mln. litų tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu.

Banko turtas palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai išaugo 4,9 proc. ir rugsėjo pabaigoje jis sudarė 12,56 mlrd. litų.

Laikydamasis tinkamos rizikų valdymo politikos, bankas vykdo visus Lietuvos banko nustatytus veiklos riziką ribojančius normatyvus.
 
Dar nėra komentarų