Bankas „Finasta“ įregistruota Juridinių asmenų registre

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-01-02 14:56 Komentarai: (0)
Trečiadienį Juridinių asmenų registre kaip juridinis asmuo buvo įregistruotas bankas „Finasta“. Planuojama, kad investicines paslaugas teiksiantis bankas „Finasta“ oficialiai savo veiklą pradės 2008-ųjų metų antrąjį ketvirtį, po to, kai bus baigti visi reikiami banko kūrimo darbai ir Lietuvos bankas suteiks veiklos licenciją. „Banko kaip juridinio asmens įregistravimas yra svarbus teisinis banko steigimo etapas – patvirtinus registraciją pradeda dirbti banko valdyba“, – sakė „Finasta“ direktorius Dalius Kaziūnas.

Planuojama, kad vystydamas savo veiklą bankas „Finasta“ specializuosis investicinės veiklos srityje, o pagrindiniais klientais taps aktyviai investuojantys ir turtą valdantys privatūs bei verslo klientai.

„Invalda“ finansų sektoriaus įmonių grupei priklauso „Finasta“,„Finasta investicijų valdymas“,„Finasta įmonių finansai”, „Finasta Asset Management“(Latvija), „Finasta“ (Ukraina), „Finansų spektras“,„Finansų spektro investicija“, „Finasta rizikos valdymas“. 95 proc. „Finasta“ (Ukraina) ir 100 proc. kitų įmonių akcijų priklauso vienai iš didžiausių investicinių bendrovių šalyje –„Invalda“.

„Invalda“ įmonių grupės finansų sektoriaus neaudituotos pajamos per pirmuosius devynis 2007 metų mėnesius lyginant su pirmaisiais 2006 metų trimis ketvirčiais padidėjo 2,1 karto – nuo 22,6 mln. iki 47,2 mln. litų, o neaudituotas grynasis pelnas atskaičius mokesčius padidėjo 2,8 karto, nuo 6,4 mln. iki 18,1 mln. litų.
 
Dar nėra komentarų