DNB banko pirmojo pusmečio grynasis pelnas – 27,7 mln. litų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-07-10 09:47 Komentarai: (0)
Augant verslo apimčiai ir veiklos efektyvumui, didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausantis AB DNB bankas per pirmuosius šešis šių metų mėnesius uždirbo 32,9 mln. litų pelno prieš mokesčius, palyginti su 25,5 mln. litų atitinkamu 2013 m. laikotarpiu.

Atskaičius mokesčius, per pirmąjį 2014 m. pusmetį AB DNB bankas uždirbo 27,7 mln. litų grynojo pelno, palyginti su 25,5 mln. litų atitinkamu laikotarpiu pernai. Rezultatas yra neaudituotas ir apskaičiuotas pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus.

„Auganti ekonomika, kiek sumažėjusi geopolitinė įtampa ir itin palankios sąlygos skolintis teigiamai veikė gyventojų ir verslo ekonominius lūkesčius ir skatino finansinių paslaugų paklausą. Tai atvėrė mums galimybę padidinti finansavimo apimtis ir dar labiau sustiprinti savo poziciją būsto ir vartojimo paskolų rinkose. Antrąjį metų ketvirtį didesnį pagyvėjimą pajutome ir verslo kreditų rinkoje, ypač energetikos, prekybos ir paslaugų bei žemės ūkio produkcijos supirkimo sektoriuose. Skyrių tinklo darbo optimizavimas ir aktyvi kasdienių paslaugų savitarnos infrastruktūros plėtra leido mums padidinti veiklos efektyvumą ir toliau mažinti bendras operacines sąnaudas, nežiūrint išaugusių išlaidų, susijusių su pasirengimu euro įvedimui Lietuvoje. Pozityvu yra ir tai, kad banko patiriami paskolų nuostoliai buvo minimalūs, o augant kreditų portfeliui, jo kokybė išliko stabili,“ – sako AB DNB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Bjornar Lund.

Palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, AB DNB banko paskolų portfelis išaugo 4,0 proc. iki 9,5 mlrd. litų birželio pabaigoje. Tam didžiausios įtakos turėjo išaugęs ūkio subjektų finansavimas, padidėjusi būsto kreditų ir vartojimo paskolų paklausa. Banko paskolų portfelis individualiems klientams, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, išaugo 4,8 proc. iki 4,18 mlrd. litų, o paskolos juridiniams asmenims padidėjo 3,4 proc. iki 5,32 mlrd. litų.

AB DNB banko indėlių portfelis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 6,2 proc., iki 6,62 mlrd. litų. Tam įtakos turėjo per metus 27 tūkstančiais padidėjęs individualių ir verslo klientų skaičius. Birželio pabaigoje AB DNB banko finansinėmis paslaugomis naudojosi 837 tūkstančiai klientų.

AB DNB banko grynosios palūkanų pajamos šių metų pirmąjį pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, išaugo 5,8 proc. iki 107,5 mln. litų. Pajamos už banko suteiktas paslaugas klientams, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 2,8 proc. iki 46,7 mln. litų. Augant verslo apimčiai, banko operacinės ir kitos sąnaudos, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 8,1 proc. iki 134,5 mln. litų.

AB DNB banko valdomas turtas, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, padidėjo 4,2 proc. arba 493,8 mln. litų iki 12,39 mlrd. litų 2014 metų birželio pabaigoje.

Laikydamasis tinkamos rizikų valdymo politikos, bankas vykdo visus Lietuvos banko nustatytus veiklos riziką ribojančius normatyvus.
 
Dar nėra komentarų