„City Service“ apskundė privatizavimo komisijos sprendimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-12-21 09:49 Komentarai: (0)
Pastatų ūkio valdymo įmonių grupė „City Service“ kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą prašydama pripažinti negaliojančiu Vilniaus savivaldybės privatizavimo komisijos sprendimą, kuriuo buvo nutrauktas įmonės „Lazdynų būstas“ privatizavimo konkursas.

„City Service“ įmonę „Lazdynų būstas“ įsigijo šių metų balandžio 16 dieną vykusiame viešame aukcione pasiūliusi didžiausią kainą – 7,5 mln. litų. Visus konkurso reikalavimus atitikusi aukciono laimėtoja jau buvo sumokėjusi 100 tūkst. litų pradinį įnašą, kuomet sostinės vicemero Arūno Štaro iniciatyva jo vadovaujama privatizavimo komisija balsavo už tai, kad privatizavimo procesas būtų nutrauktas. Politikas, anksčiau ėjęs statybų bendrovės „Eika“ direktoriaus pavaduotojo pareigas, nepateikė jokių argumentų, kuriais remiantis buvo panaikinti jau įvykusio aukciono rezultatai.

„Tokie politiku tapusio verslininko veiksmai nukreipti prieš viešąjį interesą, teisinę logiką ir šalyje galiojančius įstatymus. Sunku suvokti A.Štaro darbo principus, tačiau iš jo viešų pasisakymų panašu, kad šis politikas savo žodį laiko įstatymu. Galbūt jis galvoja, kad savivaldybės turtą gali dalinti favoritams? Tačiau teisinėje valstybėje toks elgesys netoleruotinas“, - sakė „City Service“ atstovas ryšiams su visuomene Vilius Mackonis. Bendrovė teismo taip pat prašo įpareigoti savivaldybę pasirašyti privatizavimo sutartį su „City Service“.

Vilniaus savivaldybės paskelbtame aukcione dėl įmonės „Lazdynų būstas“ privatizavimo iš viso dalyvavo 7 įmonės. „City Service“ pasiūlyta kaina artimiausią konkurentų pasiūlymą viršijo 0,5 mln. litų. Aukcioną rengusi komisija „City Service“ pripažino aukciono nugalėtoja.

Aukciono rezultatus mėginę ginčyti kiti dalyviai savo pretenzijų atsisakė. Rugsėjo 6 dieną Vilniaus apygardos teismui nutraukus bylą, nebeliko jokių kliūčių baigti „Lazdynų būsto“ privatizavimą. Tačiau tuomet Vilniaus savivaldybės privatizavimo komisija pradėjo vilkinti pirkimo – pardavimo sutarties pasirašymą. Nuo rugsėjo pradžios iki spalio antrosios pusės įvyko keturi komisijos posėdžiai, kuriuose sutarties projektas buvo svarstomas už uždarų durų, be įmonės atstovų, ir vis atidedamas randant neaiškių priežasčių. Tik spalio 22 dieną komisija patvirtino galutinę sutarties redakciją, įtraukiant A.Štaro pasiūlytus papildomus punktus.

„Kontraversiškais sprendimais garsėjantis politikas pats pateikė mūsų bendrovei galutinę „Lazdynų būsto“ privatizavimo sutarties redakciją, mes su ja sutikome. Tačiau pasirašyti sutarties pas A.Štarą atvykę įmonės atstovai pasijuto absurdo spektaklio žiūrovais – A.Štaras pareiškė atsisakantis pasirašyti sutartį. Pasiteiravus priežasčių, politikas išsisukinėjo nuo tiesaus atsakymo“, - sakė V. Mackonis.

Savivaldybė, vilkindama sutarties su „City Service“ pasirašymą, jau patyrė nuotolių – į jos biudžetą nepateko 7,5 mln. litų planuotų privatizavimo lėšų. Dėl apyvartinių lėšų trūkumo savivaldybei teko imtis paskolą iš banko bei mokėti palūkanas.

Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje ir Ukrainoje veikiančiai grupei „City Service“ iš viso priklauso 20 įmonių, kurių prižiūrimų pastatų plotas siekia 9,5 mln. kv. metrų. „City Service“ akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Oficialiajame sąraše.
 
Dar nėra komentarų